Nå skal det være mønster – også på gulvet

Vinylstaver med utseende av innfarget eik, lagt i mønster – henholdsvis på skrå og i rette linjer. Foto: Polyflor/ANB

Vinylstaver med utseende av innfarget eik, lagt i mønster – henholdsvis på skrå og i rette linjer. Foto: Polyflor/ANB

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er tid for å ta mønstergulvene inn i varmen. Norske boligeiere ønsker forandring.

DEL

Gulvet spiller en større rolle i norske hjem enn det har gjort på lenge, noe gulvleverandørene får merke. Vi er mer bevisste på gulvets påvirkning i rommet, både estetisk og praktisk. Dette gjelder både for bolig- og prosjektmarkedet. 

– Gulvet tilfører interiøret mer enn før, og vi ser at forbrukerne også våger mer. De ønsker i større grad å skape sitt eget uttrykk i boligen med et unikt gulv, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett. 

– Interiørtrendene har endret seg og vi har roet ned med mørkere og mer dempede farger. Med roligere omgivelser blir det enklere å tilpasse et mønstret gulv, og folk tør å eksperimentere med farger og mønster på andre måter, sier Bigum Borgen til ifi.no.

Det finnes gulv som er mønstret i seg selv, samt ensfargede som legges i mønster. Materialene og formatene er mange og gir et godt utgangspunkt for variasjon.

– Det er en spennende trend i det å designe sitt eget gulv ved å bruke forskjellige farger og design sammen, og modulære gulv er veldig populære, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Det er også en merkbar endring i bruken av gulvene.

– Gulv i plankformat som i flere år har vært lagt mest side om side, legges nå mer som fiskebeinsmønster. Flere kombinerer også plank i rette linjer med skrålagte, og da får man større spill i mønsteret, sier Henning Sahlgaard hos Polyflor.

– Arkitekter og designere er mer kreative i sine gulvløsninger. Ulike typer gulv, teksturer og farger settes sammen på nye måter og brukes gjerne til å skape soner i et rom, forteller Bigum Borgen. 

Dette kjenner Blunck seg igjen i.

– Mer taktile strukturer brukes i større grad, og store rom deles inn i mindre arealer ved bruk av gulv istedenfor vegger, sier hun. (ANB)

Artikkeltags