Gå til sidens hovedinnhold

Hogde uten varsel

Artikkelen er over 8 år gammel

Aina Borgen er rasende på kommunen som hun mener har skamklippet trærne i hagen hennes. – Det har skjedd en glipp, sier kommunen.

– I midten av januar kom jeg hjem fra jobb til et sjokk. Skedsmo kommune hadde kappet av alle greinene på de fem grantrærne på eiendommen min, sier en skuffet huseier Aina Borgen.

Boligen på Strømmen som i alle år har blitt godt skjermet av trærne, har nå fullt innsyn, ifølge Borgen.

Ripe i lakken

– Jeg har i ettertid blitt forklart at disse greinene kunne skrape opp speil og antenner på biler, sier Borgen.

Det var helt uten varsel at greinene ble kappet av helt inn til stammen. Oppryddingen er det heller ikke mye å skryte av, synes Borgen.

– Fortsatt ligger det masse greiner igjen på eiendommen min. Nå ligger alt under snøen, men det skulle jo bare mangle at de rydder opp etter seg. I utgangspunktet skulle dette aldri skjedd uten at de varslet meg, sier hun irritert.

Borgen har aldri tidligere hørt noe om at greinene har skapt problemer.

– Skjedd en glipp

Kommunen er pliktig til å gi et varsel til huseier, som da har 14 dager til å handle selv. Det ble ikke gjort i dette tilfellet, noe Skedsmo kommune også innrømmer.

– Huseiere på private eiendommer skal motta et varsel slik at de har mulighet til å ordne opp selv. I dette tilfellet ble det aldri gitt, det har rett og slett skjedd en feil, sier overingeniør Roger Solli i Skedsmo kommune teknisk sektor.

Allikevel mener han at Borgen bør være godt fornøyd.

– Vi skulle selvfølgelig gitt henne et varsel, men nå har hun fått en gratis klipp av oss. Jeg synes det er en bra service. Resultatet ville blitt det samme uansett, fordi folk gjerne er forsiktige med å kappe trær når de mottar varslinger fra oss, og da må vi fjerne mer, forklarer Solli.

Det er de hengende greinene som ifølge kommunen har hindret driften for blant annet deres brøytebiler. Han er ikke kjent med at det fortsatt ligger igjen en god del greiner på eiendommen til Borgen, og sluttresultatet har han heller ikke noe å utsette på.

– Trærne til Borgen er ikke beskåret på noen spesiell måte, vi klipper kun det som er nødvendig, slik vi gjør hos alle, forklarer Solli.

Fikk beklagelse

Borgen synes dette er en merkelig oppførsel fra kommunens side.

– Det er en ganske arrogant holdning når de har begått en feil. Det er veldig rart at de helt glemte å varsle meg, sier en irritert Borgen.

I helgen mottok hun et brev der kommunen beklager.

– Det skjedde litt fort fordi vi allerede var i gang med kvisting andre steder i kommunen, skriver avdelingsleder i vei og anleggsavdelingen, John Jakobsen.