Gir bort låven

GJENBRUK: Låven Heidi Fjeldheim gir bort, ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet. Hun håper noen kan bruke deler av den i framtida. FOTO: TOM GUSTAVSEN

GJENBRUK: Låven Heidi Fjeldheim gir bort, ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet. Hun håper noen kan bruke deler av den i framtida. FOTO: TOM GUSTAVSEN

Artikkelen er over 5 år gammel

Har du planer om å bygge uthus eller en drøm om å lage møbler av resirkulerte materialer, kan du få låven til Heidi Fjeldheim. Rive og hente må du gjøre selv.

DEL

– Noen har tatt kontakt, men det har ikke vært den store interessen, sier Heidi Fjeldheim utenfor låven som ble bygget av hennes oldeforeldre på Jessheim på begynnelsen av 1900-tallet.

En av dem som responderte på annonsen på Finn.no virket oppriktig interessert, men så ble det stille fra den kanten. En annen ønsket kun taket, og andre var nysgjerrige på om bygget inneholdt antikviteter.

– Kanskje rivejobben er en for stor oppgave i vårt travle samfunn, men personer som har greie på bygg, sier at reisverket er av god kvalitet. Panelet utvendig er slitt. Reisverket kan for eksempel benyttes dersom man skal bygge uthus. I tillegg er møbler og interiør av resirkulert materiale populært, ifølge interiørblader, sier Fjeldheim.

Dersom ingen vil ha låven, er planen å rive selv og bygge ny tilpasset dagens behov.

– Tunet er verneverdig, så uttrykksmessig blir det bygget et tilsvarende bygg, men mer moderne og med større garasjeporter, sier Fjeldheim.

Å rive selv er uproblematisk, men Fjeldheim håper deler av låven kan brukes på nytt.

– Gjenbruk er bra. Både mannen og sønnen min kjører lastebil med henger, og det kommer godt med dersom vi river selv, sier hun.

Innred uten en krone

Innholdet i annonser på ting som gis bort på ulike nettsider er variert. Stadig legges det ut annonser hvor møbler, hvitevarer og innredning gis bort. Ved hjelp av et par tasteklikk og en telefon eller to kan du innrede boligen din gratis.

På Skedsmokorset kan du hente en velbrukt sofagruppe, et stort kjøkkenbord og vitrineskap med belysning. Et pent brukt sofabord er til overs i Eidsvoll, på Kløfta kan en hvit lysestake i tre bli din mot henting.

Et retro sminkebord søker ny eier på Fjerdingby. Samme person gir bort to senger med tilhørende nattbord og opplyser at både madrasser og møbler er lite slitt. Annonsøren av et boblebad på Hagan garanterer ikke for motoren, karet har ligget ute under presenning i to år. På Rasta kan du hente en svart smijernsseng. Hvordan pynt og stearinlys på Fjellhamar ser ut vites ikke; annonsen mangler i likhet med flere annonser bilde.

Mangler du juletrefot, kan du ta turen til Kolbotn. Bare i Akershus konkurrere nærmere 800 annonser om oppmerksomheten i gis-bort kategorien på Finn.no. Mange av annonsene er kjæledyr som trenger nye hjem.

Utvalget i skrivende stund dekker mange praktiske behov i hjemmet. Er du av nostalgisk karakter, kan du få en Vulkan magasinkomfyr på Jessheim. Eier opplyser at det er behov for renovering.

Tv-er er det mange av, men modellene er ikke fullt så flate som mange foretrekker i dag. En frontmatet Bauknecht vaskemaskin har defekt display, men er pensjonistbrukt og kan hentes i Hakadal.

Ved, fyllmasse og jord gis også ofte bort mot henting, og av og til bes du om å demontere ting, spesielt gjelder det kjøkkeninnredninger og baderomsinnredninger.

River hus på Råholt

På Råholt står en eldre enebolig i veien for videre planer på tomta. Personen bak denne annonsen skal bygge nytt og gir bort huset.

– Huset skal rives fordi vi skal bygge nye hus på tomta. Ikke skriv etternavnet mitt, er du snill. Da kommer jeg til å motta mange henvendelser angående pristilbud på riving, og det er innhentet allerede, sier Charles som gir bort huset.

Også her har folk henvendt seg for kun deler av huset. Ingen har foreløpig sagt seg villig til gå løs på rive- og flyttejobben i sin helhet.

– Alt eller ingenting. Dersom ingen vil ha huset, rives det med maskin, sier han.

Artikkeltags