Denne grillen koster 90.000 kroner

RÅFLOTT: Avtalen Maxbo har gjort med produsenten innebærer at denne grillen aldri får noen tilbudspris. Porschen skal symbolisere at butikken har alt ? fra det dyreste av det dyre, til kulegriller verdt 269 kroner. ? Det handler om å vise at vi er best på grill. Samtidig er vi opptatt av å selge riktig grill til riktig kunde, sier salgssjef Remi Wilberg. FOTO: GEIR EGIL SKOG

RÅFLOTT: Avtalen Maxbo har gjort med produsenten innebærer at denne grillen aldri får noen tilbudspris. Porschen skal symbolisere at butikken har alt ? fra det dyreste av det dyre, til kulegriller verdt 269 kroner. ? Det handler om å vise at vi er best på grill. Samtidig er vi opptatt av å selge riktig grill til riktig kunde, sier salgssjef Remi Wilberg. FOTO: GEIR EGIL SKOG

Artikkelen er over 5 år gammel

– Folk tror kjøperne må være gale, sier salgssjefen om den mildt sagt stive prisen.

DEL

– Det er tøft å finne argumenter for at folk skal bruke 100.000 kroner på en grill.

Salgssjef Remi Wilberg ved Maxbo på Hvam er i det minste bånn ærlig. For skal du sikre deg en Porsche X-2, må du trolig være stinn av gryn. Det er altså ikke så lett å selge slike griller.

– Du skal være spesielt interessert om du går for det dyreste. Man får jo ikke laget mer mat på denne enn på en Weber til 15.000, erkjenner han.

Få grilltips her!

Her er verdensmesterens tips til deg som skal kjøpe grill!

– Blir som med biler

Salgssjefen har likevel stor tro på at det er mulig å selge grillen.

– Man må ikke glemme at den er designet av Porsche. Man kan ta litt mer for kvalitet og design. Det blir som med biler, det. En Mercedes er kanskje like bra, men mange vil ha Porsche selv om prisen er mye høyere.

– Hvor lett er grillen å selge?

– Det ble kun solgt fire av denne typen i Norge i fjor.

– Men altså ikke hos dere?

– Nei, nei. Det var Porsche-senteret i Oslo som solgte dem.

– Hvem er kjøperne?

– Først og fremst hoteller og restauranter. Av privatpersoner kan det tenkes at det er noen kjøpmenn som kan kjøpe. De kan skrive av grillen på skatten. Også skal man selvsagt ikke stikke under stol at noen rett og slett ønsker seg det dyreste og det flotteste.

– Hva skiller Porsche-grillen fra andre griller?

– Det handler først og fremst om design, men også kvalitet. Lokket er for eksempel veldig solid. Porsche-display viser temperaturen, mens brennerne sitter på siden og ikke under. Også er det crossflamesystem. og skråstilt infrarødt system.

– Ja ha?

– Men finessemessig får du ikke mer på denne enn til en Weber til 30.000 kroner. Selv ville jeg heller hatt dette denne til 58.900, sier Wilberg, og peker på en grill med en rekke seksjoner, benker og skap.

– Det er jo et helt kjøkken.

– Ja. Det kommer jo an på hva man er på utkikk etter. Kokker, for eksempel, går mer for denne typen. Den er for dem som kan lage mat.

Til tross for at salgspotensialet neppe er gedigent for Porsche-griller her til lands, valgte Maxbo likevel å rykke inn en helsides annonse om grillen i Romerikes Blad tidligere i uka. Nå valfarter kundene til varehuset.

– Responsen på annonsen i avisa var veldig god. Folk kommer for å se, og de stiller veldig mange spørsml.

– Hva spør kundene om?

– De lurer på det samme som deg. Hva i alle verden er dette og hvem i all verden bruker så mye penger på en grill. Folk ler og tror at kjøperne må være gale.

– Hva slags grill har du selv?

– Jeg har en som vi selger for 3.490 kroner. Men jeg har to av dem.

Grillmester håper på salg

Bjørn Tore Teigen fra Kløfta er en del av det norske laget som ble verdensmester i barbeque i 2011. Han håper noen biter på og kjøper grillen.

– Jeg har ikke selv sett den, men jeg så annonsen.

– Hva synes du?

– Dette er en designgrill som virkelig ser kul ut. Den er sikkert laget av eksklusive råmaterialer, og har forhåpentligvis funksjoner som står i stil med prisen. Om den er bedre enn andre griller, vet jeg ikke. Kjøperne må i hvert fall være mer enn middels opptatt av grilling og design, og samtidig ha en velfylt lommebok.

– Finnes det kjøpere til den?

– Det er sikkert mange som kan cashe ut for en slik, men hvor mange som faktisk er interessert, er jeg mer usikker på. På Romerike har det etter hvert en del hus på mellom ti og 15 millioner kroner. Da er det kanskje heller ikke utenkelig at en slik grill finner veien til en veranda. Men det er nok mer usannsynlig at denne grillen finner veien til en rekkehusleilighet på Hilton på Kløfta ...

Artikkeltags