På Fossumjordet på Sørumsand i Lillestrøm kommune har BoKlok kjøpt tomt og planlegger å bygge 68 boenheter med planlagt oppstart i 2022.

– Dette er en tomt vi er veldig fornøyde med. Den ligger i flotte omgivelser med umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Lillestrøm er en kommune vi har stor tro på, både som fremtidig bosted for boligkundene våre, sier sjef for BoKlok i Norge, Tove Borchgrevink, i en pressemelding.

– For oss er det viktig at enda flere kan få kjøpe sin egen bolig. Slik situasjonen er i dag, er boligmarkedet nesten umulig for mange. Som utvikler har vi et viktig samfunnsansvar, og det tar vi alvorlig, sier Borchgrevink.

Boklok er et samarbeid mellom Ikea og Skanska og har bygd nærmere 12.000 boliger i Sverige, Norge og Finland. I 2019 ble BoKlok også lansert i Storbritannia.

Det er bygd BoKlok-boliger flere steder på Romerike, blant annet i Nannestad og på Jessheim.

– Nå gleder vi oss til å starte med planleggingen av et bærekraftig, spennende og flott boligprosjekt i Sørumsand, og planlegger oppstart av bygging i 2022, sier Borchgrevink.

Flere boligutviklere bygger på Fossumjordet, blant annet Trysilhus.