Gå til sidens hovedinnhold

Spennende om seriemordere

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

I Hunt Killers

Barry Lyga

Gyldendal, 2013

En ung kvinne blir funnet drept i småbyen Lobo’s Nod. Stor nok hendelse i seg selv, men det er noe annet med saken. Hun er ikke bare drept, hun er drept på nøyaktig samme måte som den notoriske seriemorderen Billy Dent pleide å drepe. Men Billy Dent er i fengsel, og har vært der i årevis, hva kan ha skjedd?

I samme by bor Jasper “Jazz” Dent. 17 år, og en vanlig gutt, bortsett fra det lille faktum at faren hans er nettopp Billy Dent, og når Jazz var liten var ikke Gode Gamle Far fremmed for å involvere sønnen i “jobben” sin.

Han er kanskje fri fra faren sin nå, men han frykter at han kanskje ligner mer på opphavet sitt enn han vil.

For er det egentlig arv eller miljø som styrer hvem du blir? Og hva når begge deler taler i mot deg? Ligger ondskapen latent i genene dine, og hvor mange spor av seg selv har far lagt igjen i underbevisstheten til Jazz. Har Jazz egentlig noen sjanse på et vanlig liv, eller er han dømt til å følge i kjære gamle fars fotspor?

Jazz har noe ingen andre har, innsikt i hvordan en seriemorder tenker. Hans far oppdro han godt, og nå vil Jazz bruke denne kunnskapen til å stoppe seriemorderen før flere personer dør, og samtidig bevise at han ikke er som faren sin.

Seriemordere er et tema som fortsetter å fascinere, for hva er det egentlig som driver disse menneskene til å drepe om igjen og om igjen? Ved å følge Jazz får man et helt unikt innblikk inn i seriemordernes psyke, ikke fra politietterforskerne som jakter dem, men fra noen som vokste opp med en og har sett de sidene ingen andre noen gang så.

I Hunt Killers er den første boka i en kjempespennende trilogi, hvor alle bøkene allerede er utgitt og dermed kan slukes i en jafs. Herlig! Den er kanskje å finne på ungdomshylla i biblioteket, men er like spennende for både ungdom og voksne.

Denne bokanbefalingen er skrevet av Mia Sørlie Heranger, ungdomsbibliotekar Ullensaker bibliotek

Kommentarer til denne saken