Morsom bok om kvinnehistorie

Av
DEL

"60 damer du skulle ha møtt - Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt"

Marta Breen (forfatter) og Jenny Jordahl (illustratør)

Forlaget Manifest, 2016

8 av 10 biografier som kommer ut i Norge i dag, handler om menn.  I visse skolebøker er det flere navngitte nazister enn kvinner. Kvinner blir rett og slett redusert til en evig birolle i historien. Dette ville Marta Breen og Jenny Jordahl gjøre noe med og laget derfor sin egen historiebok – og det i tegneserieform.

«60 damer du skulle ha møtt» tar for seg kvinner som har vært viktige i norsk historie, både kjente og ukjente. Disse kvinnene varierer veldig i bakgrunn og miljø.  Vi møter blant annet lærere, kunstnere, forfattere, dyrevenner, fotografer, fagforeningsfolk og professorer. Lær mer om fascinerende personligheter som krigsreporter Lise Lindbæk, presten Ingrid Bjerkås, samepionér Elsa Laula Renberg, kommunist Ellisif Wessel, jazzsanger Radka Toneff, ostegründer Synnøve Finden og 56 andre interessante kvinner.  

Boken går kort inn på hver enkelt kvinne og de fleste får to sider mens andre får en illustrasjon og et sitat. Dette er virkelig for de som har det travelt, men den gir også inspirasjon til videre lesning.

Dette er en flott bok som på en spennende og morsom måte forteller kvinnehistorie som kanskje ikke kommer like godt frem i tradisjonelle historiebøker.

Denne bokanbefalingen er skrevet av Melina Edvardsen ved Lørenskog bibliotek.
 

 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags