Gå til sidens hovedinnhold

Å være ung og usynlig

Artikkelen er over 3 år gammel
Innsendt

Usynlige Emmie

Terry Libenson

Cappelen Damm

Oversatt av Hilde Lyng(MNO)

Jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i behovet for å bare bli usynlig. Å forsvinne et lite øyeblikk, og helst dukke opp et helt annet sted enn der man er. Emmie går i 7.klasse. Hun går med blikket på sine egne føtter, hever aldri stemmen, og prøver som best hun kan å komme seg igjennom skoledagen uten å bli lagt merke til. Katie er vanvittig populær og har flere BFFs enn hun trenger. Hun er pen, utadvendt og bruker bare siste mote. Hva skjer så når veiene til disse to møtes?

Jeg liker Emmie, jeg forstår veldig godt at det er vanskelig å komme frem til skapet sitt når de kule guttene står foran det å prater. At det kan være vanskelig å snakke med gutten man syntes er helt fantastisk. Eller at det kan virke som at livet er over når den store katastrofen inntreffer.

Dette er en bok med fargerike og morsomme illustrasjoner. Det er mye humor i hvordan Emmie prøver å navigere seg igjennom hverdagen mens hun forsøker å bli sett i minst mulig grad, men det er også litt trist. Hvordan boken slutter skal jeg selvfølgelig ikke avsløre, men jeg kan fortelle at jeg ble ganske overrasket. Hvis du likte Søstre og Smil av Rania Telgemeier, tror jeg Usynlige Emmie vil falle i smak.

Denne boka er også tilgjengelig som ebok i bibliotekenes ebokløsning, eBokBib.


Denne bokanbefalingen er skrevet av Anne-Cathrine Kristiansen, Enebakk bibliotek

Kommentarer til denne saken