Gå til sidens hovedinnhold

Desember, årets hyggeligste måned - eller?

Artikkelen er over 3 år gammel

Anna kan ikke fordra julen. Hun hater førjulstiden, med julemusikk som ljomer mot deg fra alle kanter, lukten av pepperkaker som fyller alle rom, overfylte butikker og gretne kunder som dytter og stresser.   

Innsendt

"En eventyrlig julereise"

Corina Bomann

Cappelen Damm, 2016


Etter flere år med Sydenreise i jula, har hun i år bestemt seg for å besøke familien. Lillebror har spurt så pent om hun ikke kan komme hjem til han, moren og stefaren. Anna setter seg på toget til hjembyen Berlin og sovner, men akk og ve, når hun våkner har hun reist langt forbi, til en bitteliten by. Det er sent, mobilen har tatt kvelden, hotell blir for dyrt og ute laver snøen ned. Ikke den beste starten på en juleferie som hun allerede gruer seg til.

"Den eventyrlige julereisen" blir en lang reise i møte med trafikkproblemer, brøytebiler, lastebilsjåfører, en gjeng hippier, politifolk og tre opprørske og morsomme gamle damer. Alle har de til felles at de skal feire jul, og på radioen ljomer «Last Christmas», Annas hatmelodi nummer en.

Kanskje jeg tiltrekker meg trøbbel bare fordi jeg er så negativ til jula? tenker Anna.

Corina Bomann er en kjær forfatter for mange. Hun har skrevet om eksotiske steder i  «Sommerfugløya» og «Måneskinnshagen». Denne romanen tar oss hjem, til våre forventninger og julestress i adventstiden. Det er en sjarmerende liten bok, en bok til ettertanke, men aller mest til koselig, avslappende førjulslesning.

Les flere anbefalinger på bibliotekrom.no»

Denne bokanbefalingen er skrevet av Karen Sletten Henriksen, biblioteksjef ved Fet folkebibliotek.

Kommentarer til denne saken