Gå til sidens hovedinnhold

– Sa at vi var bluesens svar på Eagles!

Artikkelen er over 2 år gammel

Ronny Aagren & His Blues Gumbo har kun spilt sammen i to år, men tilbakemeldingene de har fått hittil har vært strålende.

Bluesmiljøet i Norge er et lite, men tett miljø. Derfor kan det være vanskeligere å bli kjent her, enn i utlandet. Dette har Ronny Aagren og de andre i bandet merket.

– Det er en tøff verden å komme inn i, blues-Norge. Det er et godt etablert miljø med mange gamle travere. Men nå begynner det å skje ting, og det er deilig!

Men det er i utlandet bandet har fått mest oppmerksomhet. De har fått mye spilletid på radioen, og blitt booket inn til flere festivaler.

– Vi har blitt spilt i Australia, Tyskland, Nederland, Frankrike, Belgia, England, flere steder i USA, og i Canada. Vi var i Frankrike og spilte konsert tidligere i år, og der fikk vi stående applaus. Det var utrolig morsomt! Vi skal til Tyskland også, for å spille på Blues Baltica, en stor bluesfestival der nede, sier Ronny.

Fire vokalister

Bandet består av Ronny Aagren, vokal og gitar, Roar Paulsberg, bass og bakgrunnsvokal, Alexander Andrè Johnsen, piano og bakgrunnsvokal og Ole-Christian Rydland, trommer og bakgrunnsvokal. Alle fire er dyktige vokalister, noe man hører på sangene også. Ole-Christian er trommeslager, men sier de bruker mye tid på å få vokalen, og koringene, til å sitte.

– Vi jobber fælt med det ja. Men vi var ute å spilte et sted, og etter konserten kom det en fyr bort til meg. Han var strålende fornøyd med konserten, og sa at vi var "bluesens svar på Eagles"! Det er jo utrolig morsomt når vi får sånne tilbakemeldinger, men vi får noen store sko å fylle.

"Close to you" er debutalbumet til bandet. Albumet har fått stor oppmerksomhet og det er en god "gumbo" med smak av Mississippi Delta, New Orleans, Texas og Chicago.

Trengte en dytt

Guttene i bandet har kjent hverandre i mange år, men de har aldri spilt sammen som et band. Kun de to siste årene. Ronny Aagren trengte en liten dytt i ryggen, og den dytten fikk han av J.T. Lauritzen.

Solgte 1.000 plater. De bare fløy avgårde!

– Jan Tore Lauritsen har vi kjent en stund, og det er han som driver plateselskapet vi er med på, Hunters Records. Men uten han, hadde ikke dette bandet blitt noe av. Han sa til meg: "Ronny, du skal spille på bluescruiset! Ta med deg de musikerne du vil".

Da samlet Ronny folk han kunne tenke seg å spille med, og det ble Ronny Aagren & His Blues Gumbo. Ronny sier dette er musikere han har kjent lenge.

– Jeg ville ha en kul gjeng å reise med, spille med. Så tenkte jeg på disse gutta her. Jeg kjente jo til de fra før av, og visste at de var dyktige musikere. Alle ville være med og da var vi i gang.

Kommentarer til denne saken