I hele oktober kommer det til å florere av rosa sløyfer. Brystkreft står atter en gang i fokus, og det fortelles både sørgelige og lykkelige historier rundt omkring i landet.

Min historie er heldigvis en av de lykkelige, selv om det har vært tunge stunder underveis.

Grunnen til at min historie er lykkelig, er fordi jeg fant kulen i tide!

Operasjoner, cellegift, hormonblokkere og rekonstruksjon er ingen dans på roser, men når utfallet blir at man har livet i behold ... at man får se sitt barn vokse opp, så er det tross alt en lykkelig historie.

Så, sjekk deg! Finn kulen i tide! Hvis du er i tvil, gå til legen!

Hver gang du ser en rosa sløyfe denne måneden, tenk på hvem du kan minne på at de må sjekke seg. Sjekk deg selv også, og støtt gjerne kreftsaken. La oss sammen jobbe for at det blir flest lykkelige historier, og at de sørgelige historiene får en lykkelig slutt.

Under deler jeg et bilde og teksten som jeg la ut på Facebook etter siste cellegiftkur.

Her kan du lese hele bloggen til Anne Merete!

SISTE cellegift-selfie! Og da har jeg selvfølgelig med meg verdens aller beste Maya!

Dette har vært det merkeligste året i mitt liv, og gjør meg takknemlig for at vi aldri vet hva som ligger rundt neste sving, både av godt og vondt.

Jeg har lært mye, blant annet hvor viktig det er å leve i nuet. Ikke baser dagene på "hvis bare" eller "når bare". La dagen i dag, med alt den inneholder, være det viktigste. Sett pris på din ektefelle, dine barn, din familie hver dag. Sett pris på dine venner og alt du har, ikke alt du IKKE har. Ingen vet hva morgendagen bringer, men dagen i dag har vi alle.

Jeg er SÅ takknemlig for at jeg har en fantastisk familie og fantastiske venner som har støttet og oppmuntret meg gjennom alt. Mamma og pappa som har satt til side sine egne liv for å være tilstede for meg. Det er kjærlighet! ♡

Mine herlige søsken som har fulgt meg til skumle sykehusavtaler og operasjoner, lagd mat og hjulpet meg med hverdagslige ting...søskenkjærlighet uten grenser. Og Gud, som alltid er med og gir den største kjærligheten av alt, uansett hva man går igjennom og hva utfallet blir.

Til alle mine facebookvenner: "Så blir de stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten!

Her kan du lese hele bloggen til Anne Merete!

Rosa sløyfe-aksjonen

Rosa sløyfe-aksjonen i Norge har satt brystkreft på dagsorden for å bedre kvinnehelsen og har som mål å bidra til tidlig oppdagelse og bedre prognose for brystkreft.

I tillegg til å bære en rosa sløyfe i oktober, oppfordrer Kreftforeningen og Brystkreftforeningen det norske folk til å invitere noen de er glad i på lunsj.

Et av Rosa sløyfe-aksjonens mål er å bidra med penger til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme dem som ikke kan blir friske til gode. Her ser man på hvordan uhelbredelig brystkreft kan forebygges gjennom behandling, men også forskning som kan gi økt livskvalitet og forlenge livet. Siden 1999 har over 130 millioner kroner kommet inn.

Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning.

I dag inviterer Rosa sløyfe-aksjonen til Rosa lunsj i fire store byer i landet. På lunsjen i Oslo vil man forsøke seg på verdensrekord.

Torsdag 15. oktober har Rosa sløyfe-aksjonen informasjonsstand utenfor Jessheim storsenter. Der kan man utveksle kunnskap og erfaringer med medlemmer av Brystkreftforeningen.

Kilde: rosa sløyfe-aksjonen