– Følelsen av å bli plukket på med så lite søvn er så ubehagelig og nervepirrende at du har mest lyst til å svime av

Tina og Linn fikk ett døgn på å gjøre ferdig vesle-stua og gangen.

Tina og Linn fikk ett døgn på å gjøre ferdig vesle-stua og gangen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Linn og Tina kjemper om å vinne drømmeboligen i TV2-serien «Huset». Mot tre andre deltakerpar pusser de opp et nytt rom hver uke, og jobben blir vurdert av dommere. Vinneren får beholde sitt eget drømmehus, og det er publikum som stemmer fram vinneren. Her er bloggen deres.

DEL

BLOGG(husetlinnogtina.blogg.no): Det aller siste rommet

Etter terrassen skulle vesle-stua og gangen stå ferdig. Her fikk vi 1 døgn, helt utrolig å tenke på hva det kreves av oss. Vi jobber halvt i hjel oss for å få til siste rommene, budsjettet gir oss ikke all verdens muligheter og vi prøver å finne det vi kan for å få til rommet. Det er også grunnen for at vi ikke fikk til dør, men dersom vi skulle være så heldige å vinne huset så blir det dør oppe i veslestua!

Vesle-stua er påtenkt Andrea og hennes behov, det er tenkt som et rom hun kan ta med vennene sine og være hjemme hos oss. Hun er 11år, snart 12år og barn trenger plass og rom for å vokse i, vi voksne er jo veldig fornøyde med hvordan plass vi har i 1.etg og trenger ikke to stuer, det holder lenge med den nede.

Les hele bloggen her!

Vi malte rommet i matt svart for å gi rommet ett ungdommelig preg og noe som gikk sammen med tapeten og marco polo malingen. Igjen en svært vanskelig maling å male med, og kanskje ikke helt optimal for 1 døgn.

Sovesofaen er hentet fra Finn.no, det samme med glassbordet, tvbrodet og tv´n. Den rosa stolen er kjøpt på Bohus Jessheim og den er helt fantastisk å sitte i. Lampene er kjøpt på Lampemagasinet på Jessheim og musikkutstyret er kjøpt på en musikk forretning på Jessheim Storsenter. Andrea liker musikk og filming og oppe i veslestua kan hun utfolde seg så mye hun vil, var planen.

Vi brukte gips for aller første gang, det var ikke enkelt! Walls 2 paint platene krever veldig lite i forhold til gips, men budsjettet sa vi måtte bruke gips. Det ble noen lange døgn uten søvn og vi sov totalt 3 av 48 timer. Vi kom ikke helt i mål med gangen eller veslestua, det siste vi manglet var lister. Det er synd at den aller siste oppgaven ikke ble helt ferdigstilt. Og vi var litt skuffa over oss selv den dagen.

Les hele bloggen her!

Det er en rekke følelser som kommer i sving under dagens dommeravgjørelse, vi har bare sovet ett par timer den natten og vi vet at vi har gjort så godt vi kan. Vi har lagt i grunn for et hus som skal inneholde våre behov. Ett av de behovene er at det skal være praktisk sosialt, ett hus med rom for mange. Venner og familie ett samlingssted der vi kan være sammen alle sammen.

Vi kjører vår personlige stil, det vi ønsker å ha i huset, vi er kanskje ikke dratt ut av ett design og interiør blad, men vi kjøper de tingene vi liker å ha rundt oss. Vi tenker kanskje mer praktisk en design. For hver dommeravgjørelse har Karina noe å si om vår stil,  og det skjønner vi. Hun er jo design og interiør ekspert. Vi er oss med intensjonen om et personlig hjem.

Vi sitter ute på Mogreina alle sammen, de siste døgnene har gått til å ferdigstille rommet. Vi har ikke sovet skikkelig og vi ha jobbet på spreng. Vi lå ikke på latsiden, ikke har vi rukket å dusje heller. Rommet skulle stå ferdig uansett var målet.

Vi sitter på pallen, eller vi deler en kabeltrommel vi to. Det er alltid veldig hyggelig å se Klaus, han lyser opp en sliten sjels hverdag. Jeg er sikker på at han kan føle hvor slitne vi er, men det hjelper alltid da han smiler til oss med de gode øynene sine.

Vedsiden av Klaus står Karina og Sander, de er ikke like skumle som de ser ut til. Det som alltid er litt skummelt er at vi vet de skal si akkurat de de mener om det rommet du nettopp har slitt deg helhetlig igjennom for å få til, det kan være litt ubehagelig. Samtidig er vi så slitne så nervene er i spenn, det føles som du skal uteksamineres med muntlig eksamen på sekunder!

Følelsen av å sitte å bli plukket på med så lite søvn er så ubehagelig og nervepirrende at du har mest lyst til å svime av.

Nå som Andrea blir storesøster vil det være greit å ha litt plass å hvile på av og til, og ha ei egen stue med tilhørende soverom til hadde vært helt supert for henne! Hun blir 12år nå i juni og i den alderen vet vi alle hvor godt det er å ha litt tid og plass. Det var målet våres med hele den delen av huset, der hun får soverom og stue som hun kan bruke med venner. Vi husker fra vi var på den alderen selv hvordan det var og hvilke behov vi trengte. Dette er hennes del av etasjen.

Og om vi vinner huset så blir det dør der, det var planen hele veien, men budsjettet strakk ikke til dessverre. Helt siden badet i 1.etg har vi slitt litt med budsjett da det kom uforutsette utgifter med veggene, riving og nytt materiell. MEN vi kom i mål, vi mangler lister, men det er en smal sak og sette opp uten tidspress om vi blir de heldige som vinner <3 

Klem Linn og Tina <3

Les hele bloggen her!

Artikkeltags