Gå til sidens hovedinnhold

Blir styreleder i børsnotert selskap

Aksel Lund Svindal blir styreleder i børsnoterte Airthings.

Den tidligere topp-alpinisten tar steget opp til styrelederposisjonen i børsnoterte Airthings ASA. Selskapet selger radon- og luftkvalitetsmålere og tilhørende software og omsatte for drøyt 200 millioner i fjor. Svindal har vært aksjonær siden 2016 og styremedlem siden 2019.

– Dette er et steg opp på alle måter og det har jeg veldig respekt for. Det er spennende å ta et nytt steg, men samtidig trygt å gjøre det i et system du vet folk er veldig flinke, sier den tidligere toppalpinisten om styreledervervet til E24.

Airthings gikk på Oslo Børs i oktober i fjor og ble da verdsatt til 1,8 milliarder kroner.

– Vi har et mål om at vi skal nå en milliard i omsetning i 2024, og det målet står fortsatt ved lag, sier konsernsjef Øyvind Birkenes til nettstedet og har tro på at Svindal vil bidra til veksten.

– Litt streng

– Han har et ekstremt kundefokus og hjelper oss med å lage de riktige produktopplevelsene. Han er også en veldig god lagbygger, sier han.

Svindal avslører også at han ikke er typen som vil skygge unna eventuelle utfordringer han får i rollen.

– Jeg kan nok oppleves som litt streng fordi jeg tar tak i ting. Men jeg håper jo, og min erfaring tilsier at alle trives bedre og man får mer kontinuitet av å jobbe på denne måten, sier han.

Kommentarer til denne saken