Gå til sidens hovedinnhold

Bli med på gratis workshop!

Innsendt

Global Gathering Festival 2021 lanserer gratis workshopprogram med noe for alle! For tredje år på rad arrangeres festivalen Global Gathering 25.-28. august 2021!

Global Gathering er Romeriksregionens største festival, der kultur og tradisjon fra hele verden møtes. Ullensaker kommune har en av de raskeste befolkningsvekstene i landet. Tilflytterne kommer fra mange land, men også fra andre deler av vårt eget.

«Dette er en av kommunens styrker! Festivalen er en plass hvor vi kan møtes på tvers av kulturer, lære av hverandre og feire våre likheter og forskjeller» sier Live Rosenvinge, rektor for Ullensaker Kulturskole og deltakende i programarbeidet for workshops, fagprogram og deler av danseinnslagene i festivalen.

I år inviterer festivalen til tre forskjellige workshops med anerkjente kunstnere, i dagene før festivalen. «Til denne festivalen kan du komme som publikum, men det finnes også mulighet å være med som deltaker» sier Tove Alsegård, planlegger av workshopstilbuden. Vi starter allerede på onsdag 25. august med workshops med Frikar. Her får du en innføring i rytmen, bevegelsene og akrobatikken i en 3.000 år gammel norsk folkedanstradisjon. Enda mere rytme blir det på brasiliansk danseworkshops med Zezé Kolstad og sambaorkester med Celio Carvalho. Du velger hvis du vil danse eller spille i orkestret og ingen forkunnskaper trengs. Deltakerne på de brasilianske workshopene får også æren å åpne hele festivalen på lørdagen med en parade gjennom gatene i Jessheim. Festivalen viser frem de lokale krefter vi har i kommunen. Bland disse finner vi serbisk folkedans, kurdisk band og Leikaringen Rakne med Ullensaker Spelemanslag.

«Vi er veldig stolt av all kulturaktivitet som går i å finne i kommunen og det er ekstra gøy at få vise frem disse side vid side med profesjonelle aktører sier Petter Barg, kunstnerisk leder for festivalen.

Blant de profesjonelle aktørene kan vi glede oss til vertikal veggdans med den norske dansegruppen Frikar og brasilianske rytmer fra Claudio Latini og Célio de Carvalho. Den sistnevnte er også lærer på workshopen i brasiliansk musikk. Er du 13 år eller eldre? Meld deg på workshops nå! Begrenset antall plasser. Mer informasjon og påmelding til workshops finnes på: https://globalgathering.no

Kommentarer til denne saken