Gå til sidens hovedinnhold

Nye tyverier av hesteutstyr

Artikkelen er over 4 år gammel

En stall i Blaker har hatt besøk av tyver natt til fredag. Det skal ha blitt stjålet saler, ridehjelmer og annet hesteutstyr.

– Vi fikk melding fredag morgen og har en patrulje på stedet. Vi har ikke full oversikt over hva som er stjålet ennå, sier operasjonsleder Arild Bråten i Øst politidistrikt på Romerike.

Stallen ligger i Husebyvegen på Blaker og er stallen til Atle Hoel, som driver travstall på Huseby Gård.

Hoel forteller at følgende hesteutstyr er stjålet:

  • Fire saler.
  • Tre treningsseler.
  • 20 komplette hodesett.
  • En klippemaskin til hest.
  • To travhjelmer.
  • En batteridrill og tilhørende batteri.

– Jeg vil anslå at utstyret til sammen har en verdi på mellom 100.000 og 150.000 kroner, sier Atle Hoel til Romerikes Blad.

 

– Brukte brekkjern

Travtreneren forteller at det var han selv som oppdaget innbruddet og tyveriet fredag morgen.

– Jeg reagerte på at en av dørene i stallen sto åpen, og etter å ha undersøkt nærmere oppdaget jeg tyveriet. Det ser ut til at tyvene har skjært seg gjennom en låsemekanisme. Politiet fant også et brekkjern som sannsynligvis er brukt under innbruddet.

Hoel passer på å berømme politiet for jobben de har gjort i morgentimene fredag.

– Det virker som de tar etterforskningen på alvor, sier han.

 

Flere tyverier

Tidligere denne uka ble Øistein Eriksen, som driver travsenter på Hønsen gård på Frogner frastjålet en hestehenger verdt 150.000 kroner.

Og i mars i år tok uvedkommende seg inn i stallen på Harkerud Hestesenter i Aurskog-Høland, som eies og drives av Pål Johnsrud, og stjal hesteutstyr for store verdier.

En god ridesal kan fort koste 20-30.000 kroner. Den er ofte tilpasset hesten av saltilpassere som er utdannet til slikt og viktig både for hest og rytter.

Tyveriet hos Atle Hoel føyer seg dermed inn i rekken av tyveri av hestetyveri på Romerike.

– Det er klart det er surt. At de gjorde innbrudd hos meg, tror jeg egentlig er tilfeldig. Dessverre er dette lett omsettelige varer, så det kan hende utstyret allerede er forsvunnet ut av landet, sier han.

Kommentarer til denne saken