Gå til sidens hovedinnhold

Birdsa vil reise seg

Leserinnlegg

Påsken er som regel synonymt med seriestart både for Toppserien og Eliteserien. Neste helg skulle 3. serierunde i Toppserien gått av stabelen og Birdsa skulletatt turen til Karmøy for å møte Avaldsnes til ny tøff bortekamp, men sånn blir det dessverre ikke.

Denne hersens Coronaen har ennå ikke sluppet taket. Fortsatt mye usikkerhetrundt seriestart. Når får lagene spille treningskamper igjen? Når kan sesongen starte? Blir det cup for jentene i år også? Hvor mange tilskuere får komme inn på kampene? Spørsmålene er mange, men svarene er enn så lenge få.

Takket være fantastisk ståpåvilje og innsats av frivillige som brukte mangfoldige timer av fritiden for å passe på at smitteverntiltak ble fulgt til punkt og prikke både før, under og etter kamp, klarte vi å få gjennomført fjorårssesongen. Vi må nok belage oss på en ny sesong med strenge smittevernregler og tiltak, men er sikker på at det klarer vi å gjennomføre på en minst like god måte i år også.

Skuffende sesong

Sesongen 2020 ble en skuffelse. Femte plass i Toppserien, 9 poeng bak VIF og RBK på første og andre plass. Helt klart ikke godt nok. Effektiviteten og råskapen foran mål manglet. Stod ikke på viljen, den var der. Cupen ble en positiv opplevelse til tross 2-0 tap etter ekstraomganger mot VIF i cupfinalen på selveste Ullevål stadion. En kamp LSK gikk ned med flagget til topps.

LSK har gjort noen viktige signeringer og re-signeringer før sesongen. Knut Slatleim har kommet inn som hovedtrener etter at Hege Riise ga seg etter fjorårssesongen. Knut var assistent under Hege ifjor. Vår kaptein Emilie Haavi resignerte for ett år til. En spiller av internasjonal klasse og mye rutine. Hun kunne valgt å dra til utlandet og større klubb, men vil være med å ta LSK tilbake på topp. Slik snakker en ekte legende! Sophie Roman Haug, Malin Brenn og Emilie Woldvik resignerte også nye toårskontrakter i fjor høst. Tre rutinerte jenter på 22 år og har allerede tilsammen over 200 kamper for LSK Kvinner!

Sophie står med 40 mål på 94 kamper for LSK. Scoret 4 mål i kamp mot Medkila i 2017, kun 18 år gammel. Hun har tilsammen 9 mpl mot VIF. Blant annet hattrick i 5-2 seieren over VIF på Intillity i 2017.

Vålerengadødaren!

Godt overblikk, strålende passningsfot og god teknikk. Nei, dette er ikke beskrivelse av Pål Andre Helland,men av vår forsvarsbauta Malin Brenn. Malin som danner ett fryktet midtstopperduo med Ina Gausdal. Malin står med 1 mål på 52 kamper for LSK til nå. Emilie Woldvik, 3 mål på 60 kamper for LSK og med på A-landslaget. Duracell på venstreback som med fart og god teknikk danner fryktet duo med Haavi på venstrekanten. Hun er også fast eksekutør på cornere.

Allerede i fjor høst ble det klart at Mimmi er klar for minst to nye sesonger i gult og svart. Beste førjulsgaven vi LSK-supportere kunne få! Inn har også unge og meget lovende Camilla Linberg kommet. Stortalentet fra Lyn som var ønsket av hele Toppserien, men valgte til slutt LSK. En spiller som kan bli nye Guro Reiten. Gleder oss til å se henne briljere i LSK drakta.

Løpet av sommeren er forhåpentligvis Andrea Wilmann tilbake fra skade. Da har vi enda bedre dekning offensivt. Må ikke glemme Thea Kyvåg. Var med å rykket opp til 2 divisjon med Gjelleråsen før hun signerte for LSK før fjorårssesongen. Pga skader fikk hun prøve seg en del på a-laget og gjorde det med bravur. Scoret mot VIF på Intillity. Er nå 17 år og ett av Norges største talenter!

Jeg har trua på årets utgave av LSK. Ingen store utskiftninger i laget. Vi har beholdt stammen og gode spillere har kommet inn. Vi så hva som bor i dette laget mot RBK i cupens kvartfinale ifjor.

Vi så det over to kamper mot Wolfsburg i Champions League i mars. Mot ett av Europas beste lag. De spilte Champions League finale mot Lyon senest ifjor. Vi vet LSK har et godt lag. LSK skal tilbake på topp! Forza Birdsa!

VI-OSS-SAMMEN! Et fantastisk motto! Beskriver LSK Kvinner som lag. Beskriver Lillestrøm som by.

Espen Morfjord, LSK Kvinner-supporter og vert i podcasten Forza Birdsa, Fjellhamar

Kommentarer til denne saken