Gå til sidens hovedinnhold

Forfulgte stjålet bil – ble stoppet med spikermatter

Artikkelen er over 4 år gammel

Bilen ble meldt stjålet mandag ettermiddag – nå er to personer pågrepet.

Tirsdag ettermiddag har politiet jaktet en stjålet bil over store avstander på Øvre Romerike – ferden endte til slutt i en blindvei.

– Det har vært en forfølgelse og vi har fulgt etter den stjålne bilen i Hurdal, Minnesund og på Bygdetunet i Eidsvoll før vi til slutt fikk stanset den med spikermatter på Eidsvoll Verk, sier operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt.

Stjålet mandag

Bilen er den samme som ble meldt stjålet da den sto på tomgang i Flaggspettvegen i Maura mandag ettermiddag. Politiet etterlyste tips om den hvite Citroën Berlingoen og fikk til slutt den forløsende meldingen:

– Den ble observert på Dal klokken 14.10 i dag og politiet har tatt i bruk store ressurser i tillegg til politihelikopteret for å stanse bilen, opplyser operasjonslederen.

To menn er pågrepet etter at politiet med hjelp av spikermatter fikk stanset bilen i Sagvegen på Eidsvoll Verk. Olausson kan foreløpig ikke fortelle noe mer om de pågrepne mennene.

– Bilen kjørte inn i Sagvegen som er en blindvei. Da de kjørte over spikermattene var det til slutt ikke mer gummi igjen og de måtte stoppe.

Forfølgelsen som startet i Hurdal og endte på Eidsvoll Verk skal ha foregått i lav hastighet.

– Ingen tvil

Olausson er klar på at det ikke har vært mulig for føreren å unngå å se politiet som lå på hjul.

– Det er ingen tvil om at føreren ikke så oss, blant annet lå politihelikopteret veldig lavt da det tok oss igjen på Dokken.

De pågrepne er begge bosatt i Eidsvoll kommune og er begge i 20-årene.

– Føreren er siktet tyveri, kjøring i påvirket tilstand, i tillegg til å unnlate å stoppe for politiets kontroll, opplyser operasjonslederen.

Begge mennene vil bli avhørt av politiet.

 

TIPS OSSTlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Kommentarer til denne saken