(Indre Akershus Blad)

Bilsvindlerne herjer på rubrikk-nettsteder over hele Europa, også her i Norge. Økokrim mener det er Nigeria-svindlere som står bak - og virksomheten er både godt organisert og utspekulert.

En av dem som har fått oppdage dette er Tor Nygard fra Kløfta.

Han er på biljakt – og i forrige uke trodde han at han virkelig hadde skutt gullfuglen.

For godt til å være sant?

– Ja, jeg kom over en Toyota Avensis som så veldig kurant ut - og til en pris som lå langt, langt under tilsvarende biler jeg hadde sett på. Jeg tenkte at det kanskje var for godt til å være sant, men samtidig kan man jo aldri vite. Derfor var jeg kjapp med å sende en e-post til selgeren, forteller Tor.

Her fokuserte han på nettopp den lave prisen og sendte følgende spørsmål:

«Hei, hvordan har du kommet frem til denne prisen på bilen? Jeg hadde forventet at den ville vært 50 - 60.000 mer minst. Hilsen Tor Nygard»

Så gikk det ikke lang tid før Tor fikk et svar som fikk ham til å stusse ytterligere.

Tok kontakt

– Det var veldig langt og ga inntrykk av å være et slags ferdig utfylt standardsvar. Men samtidig var det jo veldig mange faktaopplysninger her. Men jeg ble svært mistenksom. Tenkte først at det kanskje kunne være snakk om en bil som hadde vært kollisjonsskadet eller noe sånt.

– Jeg viste mailsvaret til kona også, og hun ble enda mer mistenksom. Derfor tok jeg kontakt med finn.no og varslet om det jeg trodde var svindel. De var ganske kjapt tilbake og frarådet meg å ha noen form for kontakt med denne selgeren. Annonsen lå ute litt til, men så ble den fjernet, forteller Tor.

Fikk du med deg denne? Annonsen er ren svindel:

Advarsel til andre

– Guffent å oppleve noe sånt?

– Ja, først flirte jeg jo litt av det og jeg hadde følelsen av at det kunne være noe rart helt fra starten, ettersom prisen var så lav. Men det er klart at dette helt sikkert kan lure mange som kanskje ikke er så vant til å tenke kritisk.

– Historien i seg selv kunne jo vært riktig og det er stor detaljrikdom her. Dessuten er nok mange i et modus der de kan la seg lure - når de tror de er i ferd med å gjøre et veldig godt kjøp. Jeg håper i alle fall at min historie kan være en advarsel til andre - slik at ingen går på limpinnen og blir svindlet av disse folkene, sier Tor.

Les hele eposten fra bilsvindlerne her