Reidun synger av full hals bak rattet

Øvingslokale: Stjernekamp-aktuelle Reidun Sæther fra Skedsmokorset bruker tiden bak rattet til blant annet å øve på sanger. Alle foto: Kay Stenshjemmet

Øvingslokale: Stjernekamp-aktuelle Reidun Sæther fra Skedsmokorset bruker tiden bak rattet til blant annet å øve på sanger. Alle foto: Kay Stenshjemmet Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En gang ble Reidun Sæther (33) stoppet av politiet fordi en bilist trodde artisten kjørte med promille. Sannheten var at hun øvde på en Tina Turner-låt.

DEL

– Jeg så nok litt rar ut der jeg satt og ristet på hodet og sang Tina Turner av full hals, mens jeg kjørte bil. Det førte i alle fall til at politiet fikk melding om at det så ut som jeg fyllekjørte, så de stoppet meg for å sjekke, gliser Reidun Sæther fra Skedsmokorset.

33-åringen, som for tiden er en av favorittene i artistkonkurransen Stjernekamp på NRK, forteller til RB Bil at hun ofte bruker tiden bak rattet til å øve på sanger. Men at det kun er den ene gangen treningen har ført til promillemistanke.

– Jeg har full kontroll på kjøringen, forsikrer artisten.

Skjerpet av fartsbøter

Er det noe Reidun Sæther har mye av, så er det tid som tilbringes bak rattet i hennes sølvgrå Kia Magentis fra 2006.

Kjærligheten har nemlig ført Skedsmo-jenta over grensen til Sverige. Først til ektemannens hjemby Gøteborg, og deretter til populære Strømstad.

– Det ble veldig mye pendling mellom Gøteborg, Oslo og Skedsmokorset, så vi fant fram til et kompromiss omtrent midt mellom våre hjemsteder – i Strømstad. Men det blir fortsatt mye bilkjøring, forteller hun.

Da 33-åringen kjøpte bilen i 2011 hadde Kiaen rullet 80.000 kilometer. Nå står kilometertelleren på 240.000 kilometer.

– Jeg liker å kjøre bil, og foretrekker det framfor kollektiv. Skulle jeg reist kollektivt ville det tatt dobbelt så lang tid – minst. Dessuten er det fint å få hørt på mye musikk og øvd litt mens jeg kjører, sier Reidun.

– Har du noen bøter på samvittigheten, da?

– Ja, en haug med P-bøter og noen fartsbøter. De første skyldes bare at jeg ikke har fulgt med på skiltene. Fartsbøtene skulle jeg vært foruten. Men jeg har skjerpet meg, sier hun.

Elsker duppeditter i bil

Årene og kilometerne begynner imidlertid å tære på den koreanske sedanen.

– Alt som kan skje av feil på en bil har skjedd med denne. Sikringer ryker, rustflekker popper opp og ikke engang solskjermene fungerer. Jeg er så lei av den bilen, sier Reidun.

Hun ser imidlertid lys i enden av tunnelen:

– Jeg har lenge ønsket meg en ny bil, men artistlivet er ikke alltid så lukrativt. Nå har jeg spart og spart, og har planer om å kjøpe en Volvo V40. Den skal være hvit og ha mye utstyr. Jeg elsker nemlig alle nye duppeditter i bilene, sier Reidun.

Bilens utseende og utstråling bryr hun seg ikke så mye om.

– Har man en veldig fresh og kul bil, så føler jeg at man må ha klær og rekvisitter som matcher. Slikt har ikke jeg, derfor vil jeg ikke ha en Frogner-SUV eller noe sånt, humrer hun.

Bare MÅ ha det

Men én ting må bilen ha: Da Reidun skulle kjøre opp til førerkortet hadde hun nemlig ikke kjørt med manuell giring.

– Det ble litt for mye for meg med gir. Derfor kjørte jeg opp med automatgir, og har kun lov til å kjøre automatgir fortsatt. Etter at jeg flyttet til Sverige har det blitt litt for omfattende å endre førerkortet, så jeg lar det være. Automat er jo dessuten veldig behagelig, sier hun.

Les også:

Artikkeltags