Det var litt av et syn Unn Christin Jenssen Berg og datteren Iselin fikk seg da de var ute og kjørte på Øvre Rælingsvei lørdag ettermiddag.

– Jeg tenkte bare «guri land» og trodde ikke det jeg så, sier Jenssen Berg til rb.no.

I dag kan hun le av synet av hengeren som var lastet med et flere meter høyt tårn med vedsekker, men hun var litt nervøs da hun lå bak bilen.

– Hårreisende

Politioverbetjent Hilde Rauken i Romerike politidistrikt har sett bildet fra Øvre Rælingsvei. Hun reagerer på hvor lite gjennomtenkt det går an å handle bak rattet.

– Å være så ufornuftig som dette er helt hårreisende. Som sjåfør har man et ansvar som må følges. Her er det åpenbart at det ikke er tenkt over hvilke konsekvenser en slik last kan få, sier Rauken, som er seksjonsleder for operativ seksjon i Romerike politidistrikt.

Hun mener den åpenbart største faren er for de myke trafikantene som kan bli truffet ved en eventuelt velt av hengeren. I tillegg kan en hengervelt føre til store ulykker i trafikken.

– Utfra bildet ser det ut som lasten krenger, og at den er veldig ustabil, sier Rauken.

Var sikker på velt

Mens moren satt bak rattet, var det datteren Iselin som tok blinkskuddet av den overlasta hengeren.

– Det er jo litt artig, men samtidig helt forferdelig. Det var en kjempefarlig situasjon, sier Unn Christin.

Lasten var skeiv og hun var på et tidspunkt sikker på at det skulle falle over ende.

– Det er helt utrolig at noen får seg til å gjøre sånt. Jeg har aldri sett noe lignende, sier hun.

Det har ikke lykkes RB å komme i kontakt med sjåføren av bilen mandag ettermiddag.

Ville blitt anmeldt

Politioverbetjent Rauken forteller at politiet ville stanset bilen med hengeren umiddelbart hvis de hadde sett den. Hun vil appellere til folks samvittighet.

– Dette skjønner jeg ikke at man tør. Hvilke konsekvenser denne overlasten ville ført til måtte en jurist i politidistriktet tatt stilling til, men et umiddelbart kjøreforbud ville blitt gitt i tillegg til den anmeldelse for brudd på veitrafikkloven, sier Rauken.

Inspektør Uno Rogneby i Statens vegvesen sier til RB at det er vanskelig å vurdere hvor grov overlasten er ut fra bildet. Vekten avhenger av hvor tørr veden er, mener han.

– Men her ville vi bedt sjåføren laste om med en eneste gang, så ville konsekvensene antakelig blitt styrt hva hvor stor overlasten er, sier han.

Flere skumle laster

Romerikes Blad har de siste årene skrevet om flere uvettige og i seg selv farefulle laster på romeriksveiene.

Du husker kanskje lastebilen som hadde en lastebil på hengeren? Eller hva med denne plankekjøringen?

På våren i fjor ble en bil fraktet på en vanlig liten henger, mens denne overlasten først ble observert før den ble savnet og funnet igjen på vei nordover på E6.

  • Du kan sende inn bilder fra trafikken til Romerikes Blad enten på mail til tips@rb.no eller via mobil med kodeord RBTIPS til 2005!