P-selskap parkerer ulovlig igjen

REKKE OG RAD: Ullensaker kommune varsler reaksjoner mot VIP Parkering Gardermoen, etter at selskapet nok en gang har parkert et hundretall kundebiler ulovlig her ved Ringbanen på Gardermoen. Foto: Lasse Patrick Johansen - Richardsen

REKKE OG RAD: Ullensaker kommune varsler reaksjoner mot VIP Parkering Gardermoen, etter at selskapet nok en gang har parkert et hundretall kundebiler ulovlig her ved Ringbanen på Gardermoen. Foto: Lasse Patrick Johansen - Richardsen

Artikkelen er over 5 år gammel

Ullensaker kommune varsler reaksjoner mot VIP Parkering Gardermoen, etter at selskapet nok en gang har parkert et hundretall kundebiler ulovlig.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Uten å søke Ullensaker kommune om tillatelse har VIP Parkering Gardermoen plassert rundt to hundre av sine kundebiler på en eiendom som ikke er regulert for næringsvirksomhet.

Det skjer ett år etter at Romerikes Blad avslørte at parkeringsselskapet brukte et jorde og en vernet landskapstomt, i det samme reguleringsområdet, til å parkere rundt 400 kundebiler ulovlig.

Krever tillatelse

De siste dagene har et hundretall biler tilhørende flyreisende som kjøper parkeringstjeneste av VIP Parkering Gardermoen stått parkert i skogkanten ved Ringbanen på Gardermoen.

Da Romerikes Blad i går gjorde Ullensaker kommune oppmerksom på parkeringsselskapets nye virksomhet, dro lederen for kommunens byggesaksavdeling, Brit Johanne Søvde, selv til stedet på befaring.

– Vi talte 199 parkerte biler på området. Ingen har søkt Ullensaker kommune om tillatelse til å drive næringsvirksomhet av denne typen her, så vi anser parkeringsvirksomheten for å være i strid med det regulerte formålet for området, sier Søvde til Romerikes Blad.

Les også: Daglig leder: – Utleiers ansvar

Eiendommen der de flyreisendes biler står parkert ligger i et område regulert for landbruk, natur og friluft (LNF).

– For å drive næringsvirksomhet her må det søkes spesiell tillatelse. Uten godkjenning er det ikke lov å drive næringsvirksomhet, sier Søvde.

– Hva tenker kommunen om at VIP Parkering ble tatt for å parkere uten tillatelse også i fjor, i det samme reguleringsområdet?

– Vi synes det er uheldig, synd og uforståelig at de ikke søker om tillatelse på forhånd. Om de hadde fått tillatelse kan jeg ikke svare på, men om man søker er det en reell mulighet for å få det godkjent, sier hun.

Husker du?: Dette er en VIP-parkering

Varsler reaksjoner

Kommunen varsler at det vil komme reaksjoner mot parkeringsvirksomheten de mener er ulovlig, slik de gjorde etter å ha blitt gjort kjent med tilsvarende virksomhet fra VIP Parkering Gardermoen i fjor.

– Vi ser nå på muligheten for å rette reaksjonen direkte mot dem som driver parkeringsvirksomheten, og ikke mot dem som leier ut grunnen. Dernest vurderer vi om det skal ilegges pålegg om at virksomheten må opphøre umiddelbart, eller om vi først skal varsle om pålegg – i så fall får mottaker da en noe lengre frist på seg, forteller Søvde.

Det kan også bli aktuelt med økonomiske sanksjoner i form av et overtredelsesgebyr, legger hun til.

Åpent område

På sine hjemmesider reklamerer VIP Parkering med at kundenes biler står parkert på et inngjerdet og videoovervåket område, med vakthold.

De fleste av selskapets kunder ser imidlertid sjelden eller aldri hvor bilene parkeres. Ansatte i parkeringsselskapet møter kundene utenfor flyplassterminalen før avreise, tar med seg bilen og parkerer den. Når kunden kommer tilbake leveres bilen utenfor terminalen igjen.

Da Romerikes Blad i går var på stedet der selskapet, ifølge Ullensaker kommune, har rundt 200 biler ulovlig parkert, var området åpent for allmenn ferdsel. Verken bom eller gjerde hindret oss i å kjøre helt inntil de parkerte bilene, som står langs det som er adkomstveien til Gardermoen Raceway og en skytebane.

RB kunne heller ikke se overvåkningskameraer i nærheten av bilene. I løpet av den timen RB var på stedet observerte vi kun ved ett tilfelle at synlig ansatte fra VIP Parkering var på stedet. Da kom rundt ti personer kjørende i følge med hver sin kundebil som de parkerte, før de tok med seg andre biler tilbake. De ansatte var på stedet imellom fem og ti minutter.

– Det er deres ansvar

RB har vært i kontakt med flere av eierne av bilene som står på den ulovlige parkeringen. De fleste synes det viktigste er at bilen deres er hel når de kommer hjem fra ferie.

– Dette høres ikke helt bra ut, men jeg forventer at parkeringsselskapet leverer bilen tilbake slik vi leverte den. Det er det vi betaler for, og det er det som er deres ansvar, sier Gunnar Hirst, som har bilen sin parkert på parkeringsplassen, og har brukt VIP Parkering flere ganger tidligere.

Artikkeltags