Å få med seg planker på nærmere seks meter med en Polo byr på utfordringer.

En 41 år gammel mann fra Fet tok utfordringen og kjørte rett og slett plankene på 5 meter og 40 centimeter gjennom bilen via sidevinduet og bakluka.

– Den var fin, sier operasjonsleder i Romerike politidistrikt, Ola Magne Mæle og trekker på smilebåndet: Han hadde nok ikke fått kjøre videre med den lasten, hvis en politipatrulje hadde sett dette, sier han.

Det var tirsdag ettermiddag fetsokningen handlet plank i Lillestrøm.

Hjemme på småbruket sto hengeren.

– Det var noe med tida, og noe med været den dagen som gjorde at jeg ikke dro hjemom. Men jeg ser jo at dette ikke er helt bra, selv om jeg ikke opplevde det som noe særlig spektakulært da jeg kjørte, sier han til Romerikes Blad.

– Fare for syklister

Politiet reagerer sterkest på biten som stikker ut av sidevinduet.

– Den ser farlig ut, med tanke på fotgjengere og ikke minst syklister, mener operasjonsleder Mæle.

Mæle refererer til forskriften om bruk av kjøretøy hvor det står at ting som står mer enn 15 centimeter ut fra bilen skal markeres skikkelig, og ifølge loven trenger man godkjennelse fra veikontoret i regionen det skal kjøres.

– Men hvilke konsekvenser ville det fått for sjåføren hvis politiet hadde sett dette?

– Han ville ikke fått kjøre videre. Om det kvalifiserer til et førerkortbeslag er jeg usikker på. Det måtte juristen som var på vakt ha tatt stilling til. Men en anmeldelse ville han nok fått, svarer Mæle.

– Følte meg trygg

Personen som tok bildene og tipset Romerikes Blad mener mannen heller burde ha investert i et takstativ enn å holde på slik han gjorde.

Men bilføreren forsikrer om at kjøreturen hjem gikk fint.

– Plankene var godt bunnet fast inne i bilen. I seteryggen og sikkerhetsbeltet, sier han.

– Og alt gikk bra?

– Ja, jeg følte meg trygg. Og alt gikk greit, sier plankekjøreren ...