Gå til sidens hovedinnhold

Biblioteket havner i kommunehuset

Artikkelen er over 2 år gammel

Nytt bibliotek skal bygges i tilknytning til kommunehuset i Nannestad. Det er rådmannen anbefaling.

Diskusjonen har bølget om hvor biblioteket, som i dag er i leide lokaler i Teiealleen, skal være i framtida: Bli i leide lokaler, bygges nord for Nannestad Torg eller samlokaliseres med andre kommunale tjenester i tilbygg øst for kommunehuset. Rådmannen anbefaler det siste. Ifølge sakspapirene vil kommunen spare tre millioner i forhold til fortsettelse av leieforholdet.

Aktivitet i sentrum

Årsaken til at rådmannen havnet på kommunehus-påkoblingen er nyere områdeplan for Nannestad sentrum. En avgjørelse i saken handler også om å komme videre med utbyggingen av kommunehuset, som også skal romme stabile arbeidsforhold for kommuneadministrasjonen. Rådmannen konkluderer dermed slik:

– En samling av de kommunale tjenestene inkludert biblioteket ved kommunehuset vil etablere ett kontaktpunkt mot innbyggerne, og understøtte ytterligere aktivitet i den kommunale delen av Nannestad sentrum.

Selvstendighet

Det heter videre: Nannestad kommune har med dette alternativet full kontroll på framdrift og det er realistisk at nye lokale r er ferdige før nåværende leieavtale opphører. Alternativet gir større mulighet til å skape merverdi mellom bibliotekets tjenester og øvrige kommunale tjenester.

Helt sentralt

Alternativet ved Nannestad Torg var avhengig av at det også ble bygd leiligheter, og samarbeid med andre aktører. Rådmannen sier dette:

– Den valgte løsningen utløser muligens ikke samme sentrumsaktivitet, men i høringen av saken har det også kommet synspunkter på at også kommunehuset representerer Nannestad sentrum og at ungdomsskolen, som ligger mellom kommunehuset og torget, henvender seg naturlig til biblioteket.

LES Meråpent bibliotek på Strømmen

LES 30 år etter at biblioteket forsvant fra Lillestrøm bygges det et nytt i hjertet av byen: – Dette kan løfte byen til nye høyder

Kommentarer til denne saken