Gå til sidens hovedinnhold

Besøksstopp oppheves

Fra fredag klokken 08.00 kan besøk av de nærmeste pårørende planlegges med den enkelte avdeling.

Nå åpner Ahus for at pasienter skal kunne få besøk av sine nærmeste pårørende, etter at de innførte besøksstopp i januar. Dette melder Ahus på deres nyhetsside.

Må avtales på forhånd

Fra fredag den 19. februar klokken 08.00 åpner Ahus for at pasientene kan få besøk av inntil to av sine nærmeste pårørende. Ahus skriver på sine nettsider at dette er vedtatt på grunn av redusert pågang av koronapasienter, og en ellers synkende smittetrend i samfunnet.

Hvis man ønsker å besøke sine nærmeste på sykehuset er det viktig å avtale dette med den aktuelle avdelingen. Innlagte pasienter kan få besøk én gang om dagen. Besøket vil vare fra 30 minutter til en time, utifra om pasienten har enerom eller deler med andre. Ahus vil fortsatt stille med adgangskontroll, der ansatte spør om besøkende har en avtale på sykehuset. Dette melder sykehuset på sine nettsider.

Det kan gjøres særskilte avtaler for pårørende til kritisk syke eller døende pasienter.

Opprettholder smittevernet

Når man besøker sykehuset må man fremdeles ta hensyn til alle smittevernregler. For å ta hensyn til eventuell smittesporing vil besøkende bes om å oppgi navn og telefonnummer.

Pasienter som har en avtale på dagkirurgi eller en poliklinikk kan ha med én pårørende dersom de har behov for det.

Kommentarer til denne saken