– I dagene som kommer er det viktigere enn noen gang å være oppmerksom bak rattet, særlig hvis du kjører langs skoleveier.

Det sier regionleder i Trygg Trafikk, Nina Gjervik, i en pressemelding.

Skolestart er i gang og det betyr at det kryr av spente barn og unge langs veiene. Noen møter trafikken for første gang. Dette ønsker Trygg Trafikk Viken å informere om.

– Mange barn skal nå gå eller sykle til skolen for første gang. Da er det viktig å huske på at barn lett blir distrahert og plutselig kan løpe ut i veien. Derfor er det i disse dager viktigere enn noen gang at du som bilist er oppmerksom, sier Gjervik videre.

La bilen stå

Gjervik råder alle som har mulighet, til å la bilen stå og legge til rette for at barna kan gå eller sykle til skolen.

– Mange skoler er plaget av mye trafikk rundt skoleområdet. Det kan lett skape farlige situasjoner. Selv om mange familier er avhengige av bil i hverdagen, ønsker vi at så mange som mulig tenker gjennom om de egentlig trenger å kjøre og hente på skolen.

– Vi voksne har ansvar for at alle barn – ikke bare våre egne – har en trygg skolevei. Trengsel og uoversiktlige situasjoner ved skoleporten blir en daglig risikofaktor. Så hvis du må kjøre, går det an å parkere et stykke unna og gå den siste biten.

Flere Hjertesoner

– I Viken er det flere skoler som allerede har etablert Hjertesone, samtidig som vi vet at flere jobber med å etablere det. Det er vi veldig fornøyd med, ettersom Hjertesone er vår fremste anbefaling for en tryggere skolevei, sier regionlederen.

Hjertesone er en trafikksikker sone med lite biltrafikk. En slik sone anbefaler Trygg Trafikk at skolene etablerer. Barna som blir kjørt til skolen, slippes av i droppsoner utenfor. «Hjertesone» kan også bety tiltak som holdningskampanjer, følgegrupper eller bedre sykkelparkering.