Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt opplyser det har kommet et nytt budskap fra de antatte gjerningspersonene i forsvinningssaken.

Budskapet var ifølge politiet rettet til familien, men både politiet og familiens bistandsadvokat har blitt kontaktet av den antatte motparten.

– Det har vært en ny kontakt siden den siste pressebrifingen 24. januar, sier han under mandagens pressekonferanse.

Både politiet og bistandsadvokat Svein Holden har ved flere anledninger understreket at den opprinnelige plattformen hvor kommunikasjonen med de antatte kidnapperne har foregått, er svært dårlig egnet til kommunikasjon. De har derfor ytret et ønske om å få dialogen over på en annen kommunikasjonsplattform.

Under mandagens pressekonferanse bekreftet politiinspektør Brøske at kommunikasjonen nå er flyttet over på en annen plattform, men han ønsket imidlertid ikke politiet å kommentere hvilken plattform det er snakk om, eller når den siste kontakten med de antatte gjerningspersonene fant sted.

– Men jeg kan bekrefte at det er en bedre egnet plattform enn vi tidligere har hatt, sier Brøske.

Ikke livstegn

Politiinspektøren avslører også at det foreløpig ikke er blitt satt i gang konkrete forhandlinger med den antatte motparten, til tross for at dette var et ønske bistandsadvokat Svein Holden uttalte under sin siste pressekonferanse 24. januar i år.

Da holdt han pressekonferansen både på norsk og engelsk for å forsikre seg at alle forsto budskapet – og ønsket – fra familien.

– Til tross for at det er oppnådd ny kontakt, har verken vi i politiet eller familien mottatt noe livsbevis på Anne-Elisabeth Hagen, sier han og påpeker at dette er nødvendig for at familien skal starte på prosessen med å få den forsvunnede kvinnen tilbake til familien.

– Livsbevis kan for eksempel være en telefonsamtale direkte fra Anne-Elisabeth Hagen, mail med video, bilde, lyd, brev per post eller kontakt gjennom bistandsadvokat. Det viktigste er at beviset kan datofestes og bevise at Anne-Elisabeth Hagen lever, forteller Brøske og fortsetter:

– Jeg påpeker igjen som jeg har gjort tidligere at politiet ikke er en part i forhandlingene, sier han.

Får ikke svart

Bistandsadvokat Svein Holden opplyser at det har vært nylig kontakt fra personene som skal holde Anne-Elisabeth Hagen fanget.

– Familien synes det er bra at de som hevder å ha Anne-Elisabeht har kontaktet oss på en annen og bedre måte. Det negative er at det er snakk om en-veis kommunikasjon. Uten mulighet for familien å svare direkte tilbake, sier Holden mandag kveld.

Der opplyser han at familien fortsatt følger politiets anbefaling om å ikke gå inn i forhandlinger før de har mottatt livstegn fra den antatt bortførte kvinnen.

– Dersom vi mottar et slikt livsbevis, som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss. Så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem. Det er familiens eneste fokus, sier Holden.

 

Savnet i over 100 dager

Det er nå over 100 dager siden Anne-Elisabeth Hagen, kona til investoren og milliardæren Tom Hagen, sporløst forsvant. Det siste sikre livstegnet fra den savnede kvinnen er en telefonsamtale hun hadde med et familiemedlem klokka 09.14 onsdag 31. oktober – samme dag som hun forsvant.

Politiet startet umiddelbart etterforskning av forsvinningen og har hele tiden holdt fast ved en hovedhypotese om at den 68 år gamle trebarnsmoren er bortført mot sin vilje.

Blant annet ble det i boligen til ekteparet Hagen funnet et brev som inneholdt krav om et stort pengebeløp i kryptovaluta, samt trusler om hva som ville skje med Anne-Elisabeth Hagen og kravet ikke innfris.

(Artikkelen fortsetter under grafikken)

Politiet opplyste forrige uke til RB at teorien om at Hagen er bortført, er blitt noe styrket den siste tiden. Da hadde politiet fått inn over 1.400 tips i saken.

Den siste måneden har politiet utført 3D-skanning av ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagens eiendom og også gjennomført søk med dykkere fra Oslo brann- og redningsetat i Langvannet, som ligger like ved eiendommen.