Gå til sidens hovedinnhold

Beboere evakuert etter jordras i Enebakk

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesveien sperret.

Politiet har evakuert totalt sju husstander og ni personer etter et jordras ved Lillestrømveien 906 i kommunesenteret Kirkebygda i Enebakk i Viken.

– Vi fikk melding klokken 01.50 om at det hadde gått et jordras. Vi har fått anbefalinger fra geolog og velger derfor å stenge fylkesvei 120 nord og sør for skredet, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til NTB i 3-tiden natt til lørdag.

Raset er om lag 150 meter bredt og gikk like ved en bussgarasje. Det er foreløpig ikke meldt om skader på personer eller bygninger.

– Nødetatene er på stedet. Politiet evakuerer nærliggende bolighus. Ingen informasjon om at noen personer er tatt av raset, skrev politiet i Øst på Twitter klokken 3.51.

Politiet at geologer vil komme til stedet utover dagen for vurdering av masser og fare for nye ras. Brannvesenet skal fly en drone over stedet for å avdekke hvor stort raset er. De evakuerte får ikke flytte hjem før geologer har vært på stedet.

Les også

Rashistorien på Romerike: Har krevd 31 menneskeliv

– Vi konsentrer oss først og fremst om å stenge av området. Deretter skal geologer inn og vurdere massene, sier Vesttorp.

– Fv120 vil være stengt og de evakuerte får ikke flytte hjem før geologer har vært på stedet, heter det i en Twitter-melding fra politiet.

Da rb.no var på stedet i natt, hadde nødetatene satt opp perimeter rundt 500 meter rundt skredområdet, ifølge mannskapene på stedet.

Ingen slapp innenfor sperringene, som ble bevoktet av to brannmenn og to politikonstabler.

– Vaktholdet vil fortsette utover dagen, og Fylkesveien vil også være stengt utover dagen, opplyser operasjonsleder Terje Skaftnes

Kommentarer til denne saken