Gå til sidens hovedinnhold

Barneavdelingen utsmykkes: – Hjelper oss å skape trygghet for barna

Fredag startet Oslo street art et prosjekt der de skal pynte opp de tomme veggene hos barneavdelingen på Ahus. 

Utsmykkingen skjer med støtte fra lokale bedrifter og skoler.

– Kunst er helsefremmende og påvirker humøret. Kunstneren Frode Skaren lager fargerike illustrasjoner med humor som kan få alle til å smile, sier James Finucane fra Oslo street art.

Skaren ønsker å skape noe unikt for både ansatte og pasienter. Kunsten skal fascinere de minste uten å bli for barnslig for ungdommene.

– Figurenes historie vil gå som en tråd gjennom de forskjellige oppholdsrommene og pasientrommene, forklarer han.

Trygghet

Avdelingsleder Else Andresen fra Lørenskog gleder seg over å endelig få opp ny kunst på veggene.

– Figurene kan hjelpe oss å skape trygghet for barna, sier hun.

Andresen forteller at flere av barna og ungdommene har langvarige opphold på sykehuset. Det blir ekstra vanskelig for familiene nå som pandemien skaper så mange begrensninger.

– Nå er det ikke mulig å få besøk av søsken eller venner og dagene blir lange. Da er det fint å bringe litt farge inn i hverdagen til både pasienter og foreldre, sier hun.

Hjelp fra lokale

Avdelingen har lenge ønsket å oppgradere veggene. Nå har de fått økonomisk støtte fra flere aktører, som har gjort det mulig å starte opp prosjektet med hjelp fra Frode Skaren og Oslo street art.

Algarheim barneskole i Ullensaker måtte avlyse klasseturen sin og ga pengene til avdelingen. Det samme gjorde Mailand videregående skole med overskuddsprenger fra elevbedriftene deres, øremerket dekorering tilpasset ungdom. LillestrømBanken og Barnekreftforeningen Oslo og Akershus har også gitt bidrag.

Kunst for alle

Prosjektleder James Finucane har ikke gjort lignende prosjekter tidligere. Nå synes han det var riktig tidspunkt å gi tilbake til de som blir hardest rammet av pandemien.

– Gatekunst har vist sin viktighet nå som det er vanskelig å dra på museum. Vi gjør det mulig å dra kunsten ut i offentligheten, sier han.

Kommentarer til denne saken