I Storgata har vi fått en ny, fin bank, DnB. Tildelt Arkitekturprisen for sin utforming er den også. Og både arkitekt, entreprenør og tiltakshaver ble behørig hyllet med rosende ord og gave av de øverste i kommunen.

Jeg bruker ikke selv banken, men på forespørsel fra mange misfornøyde kunder om å stille eier og ansatte noen spørsmål i avisen, gjør jeg det: Så, hvorfor stenger dere banken? Skal dere ikke være der for kundene, lever dere ikke av dem? Skal det ikke lenger ytes service og hjelp? Hvorfor må folk stå i kø utenfor mens de venter på time?

Er dere klar over at det er umulig også å nå dere pr telefon? Prøver en det, er det 50-60 foran i køen. Nylig hadde en mangeårig eldre kunde behov for hjelp, ved oppringing var det igjen 50 foran i køen. Hun har intet lokalnummer å nå sin bank på, ingen veileder! HVORFOR? Hun gir opp og vil heller finne en annen og mindre bank. Ifølge en annen, er den eneste måten for kontakt å prøve nettbanken deres.

Seniornett, Ullensaker, har i lengre tid forsøkt å få til et åpent møte med banken for å fortelle om digitale og ikke sådanne av tjenester. Men, dessverre, igjen, det er helt umulig å få kontakt med rette vedkommende til tross for gjentatte forsøk! Men… det er kanskje ikke folk der lenger? Bare roboter?

En meget datakyndig dame fikk beskjed om å logge inn for å lese en melding. Men, umulig å komme inn, feilen? Hun skulle ikke logge inn pr telefon, men på PC! Banken klarer altså heller ikke å lage en mobilapp for kundene sine!

Og hvorfor finnes ingen bankautomat i umiddelbar nærhet? Den etterlyses!

Nei, DnB, det er faktisk ikke nok med fjongt bygg utenfor og inne, når service er totalt fraværende!

Vi håper på en helt annen innstilling og adferd i det nye år! Ellers er vi redd dere opplever en stor kundeflukt!

Berit R. Ruud, Jessheim