Banksjef med band

Artikkelen er over 5 år gammel

Hilde Merete Øverby er best kjent for mange som assisterende banksjef i Aurskog Sparebank. Nå satser hun på musikken gjennom konkurransen Bandwagon.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger etter at jeg meldte meg på Bandwagon. Konkurransen passer egentlig perfekt inn i mine musikalske planer, sier en opprømt Hilde Øverby (45).

Det at flere hundre har vært inne og lyttet til låtene hennes, er det beste som kan skje låtskriveren fra Aurskog.

Låtene strømmer på

Bandwagon er A-pressens nasjonale musikkonkurranse, og Romerikes Blad er blant arrangørene. Fra 1. mai har amatørartister hatt mulighet til å sende inn egenkomponerte låter og det har vært stor aktivitet siste uke. Sjansen er der fremdeles. Du kan sende inn musikalske bidrag helt fram til 1. oktober.

Hilde Merete Øverbyes «River of Love» ligger på femteplass blant de mest spilte regionale låtene, en plass bak Christoffer Haugstulen fra Lørenskog. Nummer fem av mer enn hundre låter, og det til tross for at den er relativt ny på listen.

Den sist ankomne balladen hennes «Where did our love go» er også blitt godt mottatt.

Startet med gavekort

– Alt startet i det stille for noen år tilbake i en litt melankolsk periode av livet, forteller Hilde Øverby, hjemme på Finstadbru.

Hun begynte å snekre låter i skjæringspunktet mellom bluegrass, country og pop. Men det var musikk for skrivebordsskuffen i første omgang.

– Det var først i fjor høst, da jeg fikk gavekort til studio fra kjæresten min, at det hele kom ordentlig i gang. Ikke minst da jeg kom i kontakt med produsent Dagfin Hovind som har vært en viktig støttespiller og funnet gode studiomusikere.

Nå har Øverby et snes egenproduserte låter som hun ønsker å dele med publikum. Målet er å gi ut cd til høsten.

– Jeg håper også å stable på beina et turnéband, og komme meg ut på veien. Jeg grugleder meg til det. Det er utfordrende å bevege meg inn i en bransje jeg ikke kjenner, sier Øverbye.

Sugen på seier

Bandwagon er en låtkonkurranse som starter lokalt med delfinaler rundt omkring i landet, basert på publikumsstemmer og juryvurderinger For lokale vinnere fortsetter Bandwagon til en nasjonal finale under Namsos rockefestival 3. november.

Finalistene får låten si på Wimp. De kan også kjempe om Ramp-stipendet, som er innstiftet av Åge Aleksandersen, SpareBank 1 og Rock City.

– Jeg har ambisjoner om å vinne, men det er utrolig mye bra og variert musikk med, så det blir tøft, sier Hilde Øverby.

Artikkeltags