Advarer mot bading her: – Kanskje hester og hunder er årsaken

LANGVARIG PLASKING FRARÅDES: Hermannspytten ligger rett nedstrøms Nittedal Hestesenter, som kan være en grunn til at vannet er utsatt for å ha mye bakterier.

LANGVARIG PLASKING FRARÅDES: Hermannspytten ligger rett nedstrøms Nittedal Hestesenter, som kan være en grunn til at vannet er utsatt for å ha mye bakterier.

DEL

– I Hermannspytten finner vi ofte høy forekomst av bakterier, kanskje på grunn av hester og hunder i området, skriver Nittedal kommune på nettet:

– Forekomstene av bakterier varier. Det er grunn til å være varsom med bading her, for eksempel gjennom å ikke la små barn sitte i putten og leke.

Hermannspytten ligger i Ørfiskebekken ved stien mellom Mostubben og Kvernstuveien på Rotnes.

Hver 14. dag gjennom sommeren måler kommunen bakterieinnhold på populære badeplasser rundt i bygda. Rett før helga publiserte de resultatene fra vannprøver tatt 24. juni. Resultatene viser «utmerket» vannkvalitet, men med ei hake ved Hermannspytten og to andre steder:

– I Sagdammen og Rulse er det påvist sporadiske forekomster av høyere bakterietall, selv om badevannskvaliteten jevnt over er god, skriver kommunen.

Sagdammen ligger ved der Nitelva krysser riksvei 4 i Hakadal. Rulse ligger i Nitelva ved Rulseveien på Åneby.

Både regn og tørke kan skape problemer. Kommunen skriver:

– Vær oppmerksom på at badevannskvaliteten alle steder kan bli dårligere både ved tørke, på grunn av liten gjennomstrømning av vann, og etter nedbør, på grunn av at forurensninger på land blir vasket ut i badevannet. Under slike forhold bør man ikke drikke vannet, og man bør helst dusje når man kommer hjem etter bading.

Kommunen tok nye vannprøver mandag denne uka, der resultatet fra bakterieanalysene er ventet å være klart mot slutten av uka.

Artikkeltags