Avviser at Høyre kan fjerne hele formuesskatten

Statsminister Erna Solberg vil ikke følge opp vedtaket om å fjerne formuesskatten i sin helhet fra Høyres landsmøte. Foto:

Statsminister Erna Solberg vil ikke følge opp vedtaket om å fjerne formuesskatten i sin helhet fra Høyres landsmøte. Foto: Foto:

Av

Selv om Høyres landsmøte har vedtatt det, rykker statsminister Erna Solberg ut i Aftenposten og slår fast at formuesskatten ikke vil bli fjernet på lang tid.

DEL

Høyres landsmøte vedtok tidligere i høst å fjerne hele formuesskatten. Det opprinnelige forslaget om å fjerne formuesskatten for arbeidende kapital ble trumfet av et forslag fra Vestland Høyre.

Dette lar seg imidlertid ikke gjennomføre, slår statsminister og Høyre-leder Erna Solberg fast.

– Det er programbehandlingen som er helhetlig, som veier ting opp mot hverandre og som bidrar til å prioritere. Derfor synes jeg det er viktig at jeg er ærlig og sier: Vi kommer ikke i den neste perioden, og sannsynligvis heller ikke i perioden etter, til å fjerne hele formuesskatten. Det er mitt klare budskap, sier Solberg til Aftenposten.

Solberg avviser at hun med denne uttalelsen opphever et lovlig fattet Høyre-vedtak.

– Nei, jeg opplever at det jeg sier nå er i tråd med veldig mye av det som er grunnlaget i Høyre for hvorfor vi har et fokus på formuesskatten. Det er arbeidende kapital og næringslivet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken