Gå til sidens hovedinnhold

Avløpet og ny, midlertidig vei er fikset: Nå gjenåpner idrettshallen

Artikkelen er over 1 år gammel

Skredet ødela avløpsrøret, og kommunen sendte avløpet rett ut i Nitelva. Nå er avviket tettet.

(Varingen): Jordraset som rammet området ved Li i september ødela avløpsnett. Dette, sammen med at man trengte en midlertidig atkomst til Lihallen, gjorde at Lihallen har måttet holde stengt i høst.

Dette har ført til store utfordringer for dem som blant annet skal drive idrett i Lihallen.

Nå melder Nittedal kommune på sine nettsider at avløpsnettet er fikset og at en midlertidig vei inn til hallen åpner mandag 11. november.

Les også

Over to år før veien raste sammen fikk kommunen beskjed om å gjøre undersøkelser for å sikre mot skred. Det svarte de aldri på

Dermed kan Lihallen og 9-erbanen åpnes igjen. Det vil skje etter et informasjonsmøte mandag ettermiddag. 11-erbanen på Li vil fortsatt holde stengt.

– Idretten er innkalt til et informasjonsmøte mandag kl. 17.00. Hallen og banen åpnes etter dette møtet, altså mandag kveld, skriver Nittedal kommune på sine nettsider fredag ettermiddag.

11-erbanen på Li må fortsatt holdes stengt fordi den er innenfor evakueringssonen. Denne banen vil forbli stengt inntil sikringsarbeidene er kommet så langt at dette området regnes som trygt.

Les også

Her renner kloakken rett ut i elva: – Åpenbart ikke heldig

Nittedal kommune melder at det følger noen trafikkregler med den midlertidige veien.

Derfor er det tegnet et eget kart som viser trafikkregler for området. Kommunen skriver at alle bilførere som bruker området plikter å sette seg godt inn i kartet og kjøre/parkeringsreglene som gjelder for området:

  • Den midlertidige veien har skille mellom gående og kjørende, men ikke lenger. Veien bort til skolen i idrettsområdet er ikke bred nok.
  • Det betyr at kjørende må vise hensyn. Samtidig må alle gående, inklusive skoleelever, gå på veiskulderen nærmest Kirkeveien, uansett om de går inn eller ut av området. Gående bør unngå musikk eller annen lyd fra ørepropper mens de går her.

Mens avløpsnettet har vært ødelagt har kloakken blitt sluppet ut i Nitelva. Dette problemet er nå løst, melder Nittedal kommune.

Avløpet fra området rundt skredgropen på Li går nå i rør til et renseanlegg.

– Skredet ødela avløpsrøret, og vi har ikke hatt noen annen mulighet enn å sende avløp ut i Nitelva i en periode. Det er selvsagt en svært uheldig og uholdbar situasjon. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå har klart å lukke dette avviket, og at avløpet går i rør for å bli renset, sier ordfører i Nittedal kommune, Hilde Thorkildsen (Ap) på kommunens nettsider.

Kommentarer til denne saken