Det er avisen VG som søndag kveld melder om det anonyme kilder skal beskrive som en «gnagende intern uro» i politiet.

Uroen skal gå på at et kriminelt miljø har gjennomført en bortføring med formål om å binde opp politiets ressurser i etterforskningen av en komplisert sak – slik at annen kriminalitet går under radaren.

Ingen livstegn

15 uker har gått siden milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen (68) fra Lørenskog forsvant, og politiet etterforsker saken som en bortføring.

Problemet er imidlertid at det ikke har kommet et eneste livstegn fra de angivelige kidnapperne i perioden.

Fra før er det kjent at etterforskningen binder opp store ressurser i Øst politidistrikt, og saken er den klart største siden politidistriktet ble etablert. Øst politidistrikt er inndelt i forskjellige geografiske driftsenheter, og enheten på Romerike vil få problemer med å håndtere en annen stor kriminalsak samtidig med Hagen-etterforskningen.

 

– GDE Romerike alene ville ikke tålt en ny omfattende sak nå, sa politileder Terje Didriksen til rb.no 1. februar.

Samtidig utelukket han ikke at andre saker blir henlagt på grunn av at ressursene er bundet opp i bortføringssaken.

– Naturlig å tenke at man vil ha kravet innfridd

Uroen internt i politiet har vokst i takt med tida det har gått uten livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen.

Politiets talsmann i Hagen-saken, politiinspektør Tommy Brøske, ønsker imidlertid ikke å kommentere om det er noen intern uro.

 

– Vi har tidligere sagt at vi etterforsker bredt, og med ulike teorier, sier han til VG.

Formålet med en slik taktikk fra de mulige gjerningsmennene er de kjøper seg tid for å legge press på ressurser i politiet – slik at for eksempel annen alvorlig kriminalitet går under radaren hos politiet.

– Dersom man kidnapper et menneske og fremlegger et krav om løsepenger, så er det naturlig å tenke at man vil ha kravet innfridd. Jeg vil ikke si hva jeg tenker, men politiet konstaterer at det ikke har kommet livsbevis, selv om motparten er blitt bedt om å komme med det flere ganger, sier Brøske.