Gå til sidens hovedinnhold

Filip Ingebrigtsens vil flytte med samboeren fra Aurskog: – Dette må vi prate om på kammerset

Artikkelen er over 3 år gammel

Løperesset Filip Ingebrigtsen vil flytte til Oslo med sin kommende kone, Astrid Mangen Cederkvist fra Aurskog. Det får Ingebrigtsens far til å reagere.

– Det må vi ta en prat om på kammerset. Han kunne ha ventet til etter OL, sier faren om sin mellomste sønn av de tre løperbrødrene.

Det skriver Bergens tidende.

Ingebrigtsen-familien med storebror Henrik (27), Filip (24) og Jakob (17) er blitt et begrep i friidrettsverdenen. Mange forstår ikke hvordan det er mulig å få frem en slik trio til verdenstoppen.

Pappa Gjert har vært en entusiastisk og krevende trener, noe som har vært helt nødvendig for å få sønnene til å lykkes.

Den eldste er europamester på 1500 meter fra 2012. Han deltok også i OL og fikk en femteplass. Nestemann i gjengen tok EM-gull på samme distanse i 2016, og VM-bronse i fjor. Den yngste har blant annet to gull fra U20-EM i sommer, og to strake U20-EM-gull i terrengløp.

Ny jobb i hard konkurranse

Men nå er det Filips forlovede Astrid Mangen Cederkvist fra Aurskog, som selv er på landslaget i friidrett, som lokker ham til hovedstaden.

De har bodd sammen i Sandnes, men nå har hun fått jobb i tøff konkurranse med 160 søkere til elleve stillinger på ungdomsskolen til WANG Ung. Skolen starter et nytt klassetrinn til høsten.

Paret skal gifte seg 15. september i Mangen kapell og lete etter leilighet sammen.

Kommentarer til denne saken