Tatoverer selvskadere gratis

VIL BIDRA: Leif Munkelien i antimobbeorganisasjonen Metalheads against bullying og tatovør på studioet Symbolic Inc på Årnes, Bjørn O. Holter, ønsker i helga å gjøre livet til tidligere selvskadere lettere.

VIL BIDRA: Leif Munkelien i antimobbeorganisasjonen Metalheads against bullying og tatovør på studioet Symbolic Inc på Årnes, Bjørn O. Holter, ønsker i helga å gjøre livet til tidligere selvskadere lettere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

25 mennesker vil i helga bli plukket ut til å få tatovert over arr etter selvskading.

DEL

Det er anti-mobbeorganisasjonen Metalheads against bullying og tatoveringsstudioet Symbolic Ink på Årnes som lørdag og søndag tilbyr gratis tatoveringer til mennesker som ønsker å få dekket over arr etter selvskading.

– Det er første gang vi setter i gang arrangementet «Prettier scars». I år vil 25 mennesker få tilbudet, sier Leif Munkelien i Metalheads against bullying som ble opprettet i 2015.

– Man melder seg på ved å sende en epost til leif.mab@gmail.com. Per nå har vi sju plasser igjen.

– Barn helt ned i niårsalderen skader seg

Munkelien mener det er på tide å normalisere det å snakke om selvskading og selvmord.

– Det vi vet om selvskading, er at cirka 99 prosent av dem som gjør dette er utsatt for mobbing. Vi vet at barn helt ned i niårsalderen skader seg selv, og dette må vi få stoppet nå ved å starte forebyggende arbeid. Vi kan ikke lenger sitte på sidelinjen å se på!

– Må tørre å ta praten

– Vi som foreldre må tørre å ta den tøffe praten med barna våre. Vi må tørre å stille de vanskelige spørsmålene, og ikke bare avfeie med at dette er en fase de må igjennom, mener Munkelien.

– Selvskading kan få store konsekvenser. Mange føler skyld og skam og kommer raskt inn i en negativ spiral. Jeg tror at man ved å få en tatovering over arrene, sjeldnere blir minnet på fortiden. Og da vil man kanskje oppleve en lettere hverdag, både sosialt og i jobbsammenheng. Lysten til å fortsette med selvskading kan kanskje bli mindre da man ikke ønsker å ødelegge en fin tatovering.

TABUBELAGT: - Det å skade seg selv er tabubelagt. Nå må vi tørre å ta praten, mener Leif Munkelien (t.v.)

TABUBELAGT: - Det å skade seg selv er tabubelagt. Nå må vi tørre å ta praten, mener Leif Munkelien (t.v.) Foto:

Må være myndig

Kravet for å få tatovert seg i Stasjonsveien på Årnes lørdag og søndag, er at man er over 18 år og arrene er over ett år gamle.

Arrangementet har en egen side på Facebook, og tatovørene understreker at de har full taushetsplikt.

Artikkeltags