Sensasjons-kapteinen

ÆRE: Ole Kristian Tollefsen var kaptein for det norske landslaget da de imponerte stort i årets VM i ishockey. Han synes det er en ære å bli nominert til «Årets romeriking». FOTO: SCANPIX

ÆRE: Ole Kristian Tollefsen var kaptein for det norske landslaget da de imponerte stort i årets VM i ishockey. Han synes det er en ære å bli nominert til «Årets romeriking». FOTO: SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ole Kristian Tollefsen (27) tar nominasjonen til «Årets romeriking» som en anerkjennelse for sporten.

DEL

30. april er den magiske datoen. Det gikk sjokkbølger gjennom ishockeyverden, Norge hadde for første gang slått «søta bror» i en offisiell landskamp. VM-triumfen er det største kaptein Tollefsen har opplevd i sin karriere.

– Det var utrolig gøy da jeg ble utnevnt som kaptein. Da hadde jeg aldri drømt om at det skulle gå så bra. Og at vi slo Sverige i første kamp, ja, det topper alt jeg har vært med på.

– En ære

Kvartfinaleplassen var noe mange hadde drømt om, men ikke turt å tro på. Den bragden gjør at Tollefsen er nominert.

Det gjør 27-åringen ydmyk.

– Det var moro. Det finnes mange gode navn å velge mellom på Romerike, så det er en ære. Det viser at folk begynner å legge merke til ishockey, noe vi har merket godt i det siste – og spesielt under VM, sier Sverige-proffen, som bodde i Nes til han var 16 år.

Stemmefristen går ut onsdag 10.00!

– Ikke helt der opp

Romerikes Blad gjør ham oppmerksom på at Bjørn Dæhlie, Aksel Lund Svindal og Bente Skari har vunnet prisen tidligere.

– Jeg føler ikke at jeg er helt der oppe. Men jeg har gjort det bra i flere år nå. Likevel har jeg verken OL- eller VM-gull å slå i bordet med, sier den tidligere NHL-proffen, som fikk 163 kamper i den amerikanske ligaen.

Kandidatene

Les mer om de andre kandidatene ved å klikke deg inn på lenkene under:

Artikkeltags