Med hjerte for bygda

GLAD I BYGDA: Artisten Stian Carstensen fra Eidsvoll startet sin karriere på Romerike, og trives fortsatt best i hjembygda. Nå er han nominert til «Årets romeriking», og kan være den heldige som stikker av med seieren under byfesten i Lillestrøm.
Foto: Ola Einbu

GLAD I BYGDA: Artisten Stian Carstensen fra Eidsvoll startet sin karriere på Romerike, og trives fortsatt best i hjembygda. Nå er han nominert til «Årets romeriking», og kan være den heldige som stikker av med seieren under byfesten i Lillestrøm. Foto: Ola Einbu

Artikkelen er over 9 år gammel

For Stian Carstensen er det viktigere å ha et godt navn enn å være kjendis. Nettopp derfor er han fornøyd med å være nominert til «Årets romeriking».

DEL

– Å være nominert betyr jo at det er noen som vet at vi eksisterer og som setter pris på det vi holder på med, så det synes jeg er veldig hyggelig, sier den multiinstrumentelle artisten Stian Carstensen når han får beskjed om at han er nominert til «Årets romeriking».

Som en ekte «himføing» fra Eidsvoll er Romerike svært viktig for Carstensen. Det var her det hele startet.

Spilte på hjemmebane

De fire-fem første årene av hans musikkarriere, var det stort sett bare romerikspublikummet som fikk høre Carstensen spille. Han spilte for foreninger, i hagelag og i 1983 vant han hele Romeriksfestivalen i Skedsmohallen.

– Jeg har hatt veldig mange jobber på Romerike, og den første tida spilte jeg bare her. Det var i tillegg her jeg traff folk jeg spilte sammen med, så det er klart at Romerike har betydd og betyr mye for meg, sier han.

Tja til kjendiser

Det er sagt om artisten fra Eidsvoll at han er «en av landets fremste multiinstrumentelle artister som har betydd enormt mye for norsk kulturliv, uten å stikke seg altfor mye fram selv».

På spørsmål om han ønsker å stikke seg fram ved å vinne «Årets romeriking» i år, er han likevel tvilende.

– Tja, det er veldig hyggelig å bli nominert, men det er mange gode kandidater som har vært mer på fargefjernsyn enn meg. , sier Carstensen.

Kandidatene

Les mer om de forskjellige kandidatene ved å klikke deg inn på lenkene under:

Artikkeltags