– Opplevd mer enn jeg drømte om

Godt grep: William Kristoffersen holder godt rundt to av hovedrolleinnehaverne Henriette Steenstrup (t.v.) og Lena Kristin Ellingsen under prøvene på Ole Ivars-musikalen «En får væra som en er» på Torshovteatret.Foto: Tom Gustavsen

Godt grep: William Kristoffersen holder godt rundt to av hovedrolleinnehaverne Henriette Steenstrup (t.v.) og Lena Kristin Ellingsen under prøvene på Ole Ivars-musikalen «En får væra som en er» på Torshovteatret.Foto: Tom Gustavsen

Artikkelen er over 5 år gammel

Eidsvoll: William Kristoffersen har for lengst funnet tonen. Det har gitt ham opplevelser og damer han ikke kunne ha drømt om. Nå kroner han det hele.

DEL

## Stem på din favoritt nederst i saken!

– For en ære. Å bli nominert til «Årets romeriking» – for en ære. Det siste året har det skjedd utrolig mye, men denne nominasjonen var virkelig stas, sier William Kristoffersen, bassist og låtskriver i Ole Ivars, som feiret 50-årsjubileum i fjor – med opplevelser i elitedivisjonen, på rekke og rad.

Smil og tårer

Og damene? Tja. Som låtskriver i Ole Ivars fikk han både Henriette Steenstrup og Lena Kristin Ellingsen i fanget og i ledende roller i Ole Ivars-musikalen «En får væra som en er». Hele den greia er nesten som en drøm.

– Av alt jeg har opplevd de siste årene, tror jeg at premieren på musikalen på Torshovteatret er det største. Jeg så den sammen med familien og bandet. Å høre alle de fine arrangementene til mine låter, var både gripende og morsomt. Ja, det ble både smil og tårer, sier William Kristoffersen, som nærmest opplevde et vendepunkt som komponist og musiker etter den premieren.

– Selv om vi har holdt på i 50 år, er begrepet danseband negativt for mange. På mange måter har vi vært forhåndsdømt. Musikkanmelderne i hovedstaden har aldri vært nådige og heller gitt musikken vår elendig karakter. Nå trillet samtlige terningkast fem. Det var noe nytt, sier Kristoffersen, som fikk samme terning av RBs anmelder Jan Rudolf Pettersen. Han skrev: «Musikalens kapellmester, Simon Revholt har skapt større variasjon i musikken enn det originalene uttrykker. Det forteller noe om dansemusikkens enkle oppskrift, men samtidig mye om William Kristoffersen musikalitet og tekstideer og tekster.»

Kongen Ole Ivars-fan

Musikalen ble satt opp av Nationaltheatrets Torshovgruppe, med premiere våren 2013. Stor suksess med 40 forestillinger. I vinter ble den flyttet til selveste Nationaltheatret. 11 utsolgte forestillinger. Ole Ivars spilte selv i foajeen på teatret etter forestillingen.

– Jeg tror vi er det første dansebandet som har spilt på Nationaltheatret, sier William Kristoffersen. Stolt.

Ole Ivars er uten tvil landets

mest kjente danseband. I 2009 fikk William Kristoffersen Kongens fortjenstmedalje og audiens hos kong Harald på Slottet.

– Kongen spurte hva jeg drev med, og jeg svarte at jeg er mest kjent som låtskriver i Ole Ivars. Da repliserte han: «Ja, du spiller i Ole Ivars, ja. Hvorfor sa du ikke det med en gang?», sa han og smile bredt. Det var to uforglemmelige minutter.

Mye har vært uforglemmelig for William Kristoffersen og Ole Ivars det siste året. Turnéstart i Oslo Konserthus, eget tv-program på NRK, smil, latter og hoppsasa. Og nå nominasjon til «Årets romeriking».

– Dette blir spennende. Når foreligger resultatet?

– Svarfristen for å stemme er 10. juni.

– Aj, du, samme dato som da jeg første gang ble forespurt om å spille med Ole Ivars, i 1992, smiler William Kristoffersen. Som nok synes det ville blitt julaften om han vant. Så er han da også født 24. desember.

William Kristoffersen (62), Råholt, bassit og låtskriver i Ole Ivars, som rundet 50 år i fjor.

Utdannet faglærer i musikk ved Musikkhøgskolen i Oslo med trompet som hovedinstrument.

Mottatt en rekke priser for sitt musikalske virke, bl.a. Kongens fortjenstmedalje.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken