Legger seg flat etter utspill om LSK-hat

Artikkelen er over 4 år gammel

Henrik Kristoffersen (21) har veldig lyst til å bli «Årets romeriking». Vinterens uttalelse hvor han sa at han hatet LSK både beklager og angrer han på.

DEL

Hvem mener du bør bli Årets romeriking? Stem på skjemaet nederst i saken!

Det var i en TV2-reportasje i vinter at Henrik Kristoffersen uttalte at han var Vålerenga-supporter og at han hatet LSK.

Uttalelsen falt ikke i god jord over alt, og alpinisten fra Rælingen er ikke stolt over kommentaren som glapp ut av ham den gangen.

– Det ble sagt i en spøkefull tone som jeg håper folk forstår. Dessuten ligger det en historie bak. Jeg hater ikke LSK, og jeg beklager at jeg sa det, sier Kristoffersen.

Tatt med på hockey

Han vokste opp med en far som både fulgte og holdt med Vålerenga i ishockey. Slik ble også Rælingen-gutten en VIF-supporter.

– Den tida pappa vokste opp var ikke Lørenskog så gode i hockey. Han dro til Jordal og så Vålerenga. Da jeg var liten var jeg med på hockeykamper, og slik ble også jeg supporter, sier Kristoffersen.

Men da han valgte å uttale seg om sitt forhold til LSK tok han ifølge seg selv litt i.

– Jeg spilte for Løvenstad fra til jeg var 10–11 år, og da var jo LSK og alle andre lag på Romerike lag jeg ville slå. Men nå er jeg generelt ikke spesielt interessert i fotball. I den grad jeg holder med et lag, så er det Manchester United. Norsk fotball verken kan jeg mye om eller følger mye med på. Derfor var også utspillet om LSK dumt.

– Skulle aldri sagt det

– Angrer du på det du sa?

– Om jeg angrer? Ja, selvfølgelig gjør jeg det. Jeg skulle jo aldri sagt det jeg sa. Men nå har jeg ikke sagt altfor mye dumt tidligere, så vi får skrive det på kontoen for en bom. Jeg synes Lillestrøm er et fint sted og trives her. Det var absolutt ikke noe vondt ment i det jeg sa, fastslår Kristoffersen.

NOMINERT: Henrik Kristoffersen er nominert til «Årets romeriking». Han vil gjerne ha håndtrykket sitt blant de andre romerikingene som har fått denne hedersbevisningen. FOTO: TOM GUSTAVSEN

NOMINERT: Henrik Kristoffersen er nominert til «Årets romeriking». Han vil gjerne ha håndtrykket sitt blant de andre romerikingene som har fått denne hedersbevisningen. FOTO: TOM GUSTAVSEN

Han har fått med seg at mange reagerte på uttalelsene hans.

– Ingen har kommet bort og sagt noe direkte til meg, men jeg fikk jo med meg at det stormet litt. Jeg tror de fleste forsto at det var mest fleip, sier 21-åringen.

Vil på scenen på torvet

Han ville gjerne vært uttalelsen om LSK foruten, men nomineringen til «Årets romeriking» setter han stor pris på.

– Jeg er fra Romerike, og jeg er stolt over å bli nominert. Det er mange bra folk herfra. Ingen tvil om at jeg har lyst til å bli «Årets romeriking». Det ville vært moro å stå på scenen og motta den prisen på torvet under Byfesten, sier Kristoffersen.

Rælingen-gutten er godt vant med å bli hedret av store folkemengder. Forrige sesong vant han seks verdenscuprenn i slalåm og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt.

Nå er han inne i sin tøffeste treningsperiode foran kommende alpinsesong.

– Juni er den hardeste treningsperioden. da blir det to-tre økter om dagen, sier alpinisten.

Operert i mai

Kristoffersen fikk en litt lenger pause fra trening enn det som opprinnelig var planen etter sesongen.

– I begynnelsen av mai opererte jeg mandlene. Den avgjørelsen ble tatt mot slutten av sesongen. Forhåpentlig betyr det at jeg både vil unngå sykdom og bli raskere frisk når jeg er syk, sier han.

Leggskaden som skapte litt trøbbel for ham i vinter, håper han ikke skal plage ham kommende sesong.

– Det var til tider smertefullt selv om det ikke plaget meg når jeg kjørte på ski. Så langt har jeg ikke merket så mye til det på trening. Forhåpentlig vil det gå bra, sier romerikingen.

PS! Kristoffersen flyttet av treningsmessige årsaker til Østerrike forrige vinter. Nå har han kjøpt seg leilighet i Salzburg.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken