Har nådd «Trassalderen»

VIL IKKE GI SEG: Skuespilleren Sidsel Ryen har fylt 70, men vil ikke gi seg til tross for alderen. Nå har hun blitt nominert som Årets romeriking for sine mange roller både på scene og skjerm.Foto: Martin Lundsvoll

VIL IKKE GI SEG: Skuespilleren Sidsel Ryen har fylt 70, men vil ikke gi seg til tross for alderen. Nå har hun blitt nominert som Årets romeriking for sine mange roller både på scene og skjerm.Foto: Martin Lundsvoll

Artikkelen er over 7 år gammel

Sidsel Ryen har fylt 70, men vil ikke gi seg som skuespiller. Til høsten er hun tilbake på scenen, men først kommer kåringen av Årets Romeriking.

DEL

– Det er helt fantastisk å bli nominert til Årets romeriking. Det setter jeg stor pris på, sier Sidsel Ryen henrykt til Romerikes Blad.

Den svært aktive skuespilleren fra Strømmen har spilt i blant annet «Flaggermusen», «My Fair Lady» og «Les Misérables». Det siste stykket hittil, «Trassalderen», ble satt opp i vår.

Men den standhaftige 70-åringen vil ikke gi seg riktig ennå.

– På Oslo Nye Teater kan jeg ikke lenger jobbe som fast ansatt når jeg har blitt 70 år, og det liker jeg jo ikke. Jeg blir nok med litt til høsten også, og håper jeg kan være med og spille lenger, selv om jeg ikke er med fast, sier den blide skuespilleren.

Her stemmer du på din favoritt!

Den lange karrieren

Juryen har nominert henne med begrunnelse i hennes lange fartstid både på scenen og skjermen. Nesten hele landet kjenner henne som Leonora Dorothea Dahl fra tv-serien «Sesam Stasjon» og dronning Fjellrose i «Jul i Blåfjell».

Nå får pensjonisten nyte en lang sommerferie, før «Trassalderen» settes opp på Oslo Nye Teater til høsten igjen. Først er det hage og bading som blir prioritert.

– Vi reiser ikke så mye til utlandet om sommeren. Etter at vi fikk et basseng i hagen, prøver vi å få brukt den mest mulig. Det eneste som er litt dumt, er været som ikke alltid lar oss gjøre det. Men jeg pleier å bruke mest mulig tid i hagen når jeg har fri, sier hun muntert.

Flott konkurranse

Den erfarne skuespilleren er overrasket over nyheten om at hun er en av de fem nominerte.

– Dette kom jo brått på, og veldig overraskende, men så utrolig hyggelig, utbryter hun.

Ryen mener konkurransen kan bli tøff og spennende. Konkurrentene er mange og forskjellige.

– Jeg vet ikke om jeg kan vinne med så flotte konkurrenter ved min side, men det er uansett en ære å bli nominert. Så får alle de som ønsker det, gjerne stemme på meg, oppfordrer hun.

Bassengparty

Hvis Ryen skulle komme seirende ut av årets kåring, har hun planen klar for hva som skjer.

– Jeg får vel invitere alle hjem til hage og basseng da, smiler skuespilleren.

Artikkeltags