Gå til sidens hovedinnhold

Disse kan bli Årets romeriking – din stemme avgjør

Artikkelen er over 2 år gammel

Frode Kippe, Ragnhild Haga, Martin Skolbekken og Lillestrøm Musikkorps er de fire kandidatene som er nominert til Årets romeriking. Nå kan du stemme fram vinneren.

– Det er mange mennesker som gjør bra ting hele tiden, men alle årets kandidater har gjort noe ekstraordinært i året som gikk. De er forbilder for både barn og voksne. Alle viser gode verdier og holdninger, og at alt er mulig. Uansett hvem det blir av de fire, får vi en verdig vinner, fastslår juryformann Espen Monsrud.

Under byfesten i fjor var det Michelle Enger fra Enebakk som vant prisen. Da moren hennes døde av brystkreft i 2014, bestemte hun seg for å ta gentest for å se om hun var arvelig utsatt. Men før hun leste testresultatet, ville hun fronte og støtte kreftsaken med én million kroner. Det klarte hun og brevet viste at hun heldigvis ikke er arvelig disponert. Hele saken skapte et enormt engasjement blant RBs lesere.

Nå skal Årets romeriking kåres for 19. gang. Vinneren blir offentliggjort under byfesten i Lillestrøm. Den som går til topps får et håndavtrykk i bronse på Lillestrøms «Walk of fame». 

– Vanskelig oppgave

 

– Hva tror du denne kåringen betyr for årets nominerte?

– Jeg tror den er veldig viktig. Selv om ikke gevinster som denne kåringen er deres drivkraft, så tror jeg en eventuell vinner vil sette stor pris på det. Man får satt et avtrykk her i verden, mens vi andre blir minnet på at det finnes noen som gjør noe usedvanlig og ekstraordinært, sier juryformann Monsrud.

Han sier jobben med å plukke ut kun fire nominerte, var alt annet enn enkel.

– Det var en vanskelig oppgave. Det finnes mange flere som har gjort seg fortjent til å være nominert, men vi må jo ta et valg, fastslår Monsrud.

Dette er årets nominerte

1) Frode Kippe, Lillestrøm: I en alder av 40 år holder LSKs stopperkjempe fremdeles et høyt nivå i Eliteserien. LSK-kapteinen er inne i sin 22. sesong på toppnivå. Han bidro sterkt til Lillestrøms første trofé på 10 år i 2017, da han stanget inn seiersmålet i cupfinalen mot Sarsborg 08 på Ullevål. Symboliserer med sin styrke og innsats alt hva LSK ønsker å stå for som klubb.

2) Ragnhild Haga, Nannestad: Den 27 år gamle langrennsløperen fra Holter fikk sitt definitive gjennombrudd med to OL-gull Pyeongchang: Individuelt på 10 km fristil og stafett, der hun på tredje etappe gikk ut 30 sekunder bak teten. Hun tok igjen forspranget og ga Marit Bjørgen og Norge et fantastisk utgangspunkt på ankeretappen.

3) Martin Bakkejord Skolbekken, Nes: Den 23 år gamle nesbuen mistet begge beina i det dramatiske og jordskjelvet på Kos i 2017, men fortalte sin dramatisk historie i offentligheten kort tid etterpå. Med et ukuelig og inspirerende pågangsmot satte han seg umiddelbart ett mål for øyet: Å kunne gå igjen. Han lyktes. I dag jobber han i bilforretning og i august vil han sykle han Birken. Et enormt forbilde.

4) Lillestrøm Musikkorps, Lillestrøm: Det snart 100 år gamle janitsjarkorpset har i en årrekke vært et av landet mest anerkjente orkestre og har vunnet en rekke priser: Norgesmesterskap flere ganger og Nordisk Mesterskap. Sølv i EM for «Wind Orchestras» i Brussel i mai.  Har vært med på å sette byen på kartet. Nominert også i fjor.

Disse sitter i juryen for Årets romeriking:

• Espen Monsrud, styreleder i Foreningen Byfest i Lillestrøm (juryleder)

• Ole Jacob Flæten, ordfører i Skedsmo

• Erik Myhrer, styremedlem i Foreningen Byfest i Lillestrøm

• Marit Heiberg, prosjektleder i Kunnskapsbyen Lillestrøm

• Aarstein Rebne, næringssjef i Nittedal kommune

• Lars MJ Hansen, samfunnsredaktør i Romerikes Blad

 

 

 

 

Kommentarer til denne saken