Barnas egen filmskaper

LAGER tv FOR BARNA: Atle Knudsen fra Leirsund er nominert til «Årets romeriking». Regissøren står bak flere kjente tv-serier for barn. Bildet er tatt under innspillingen av «Vaffelhjarta», sammen med skuespillerne Simon Voldsrud (t.v.) og Dagni Myrene. Foto: NRK

LAGER tv FOR BARNA: Atle Knudsen fra Leirsund er nominert til «Årets romeriking». Regissøren står bak flere kjente tv-serier for barn. Bildet er tatt under innspillingen av «Vaffelhjarta», sammen med skuespillerne Simon Voldsrud (t.v.) og Dagni Myrene. Foto: NRK

Artikkelen er over 7 år gammel

Med to «Gullruter» for barneserien «Vaffelhjarta», vurderer regissøren Atle Knudsen å skaffe seg egen pokalhylle om han blir «Årets romeriking».

DEL

Årets romeriking skal kåres  – Nei, er jeg nominert? Så morsomt da, utbryter en leende Atle Knudsen overrasket da Romerikes Blad formidler beskjeden om at han er en av fem nominerte til kåringen av Årets Romeriking 2013.

Her stemmer du på din favoritt!

Tøff konkurranse

Regissøren fra Leirsund holder for tiden på med en ny barneserie for NRK, og er i den forbindelse i Skjåk i Gudbrandsdalen for opptak.

– Her oppe har jeg ikke fått med meg dette, men det er selvfølgelig en ære å bli nominert. Og de andre kandidatene da! Det blir nok en tøff konkurranse, konkluderer han.

De andre nominerte er sangeren Marion Ravn, skuespilleren Sidsel Ryen, fotballaget LSK Kvinner, og RB-tegner Egil Nyhus.

– Søsteren min er jo med i LSK Kvinner, så dette blir en familiekonkurranse også, det blir kjempegøy, sier Knudsen, som er broren til tidligere landslagskeeper Jon Knudsen og nåværende landslagsspiller Mari Knudsen – begge LSK-spillere per i dag.

Ydmyk prisvinner

Regissøren fra Leirsund har jobbet for NRK i en årrekke, og stått bak flere populære tv-serier for barn. I fjor vant han «Gullruten» for tv-serien «Vaffelhjarta», i kategorien «Beste regi-drama».

I tillegg står han bak seriene «Orps», «Jul i Svingen», «Linus i Svingen» og «Uhu!».

Selv er Knudsen ydmyk når han snakker om prisene han har fått for arbeidet sitt.

– Det har vært en ære, og selvfølgelig er det veldig gøy. Om jeg vinner Årets Romeriking, blir den sidestilt med de andre prisene jeg har fått. Når jeg tenker meg om, burde jeg kanskje sette opp en slags pokalhylle snart, spøker Knudsen.

Fronter hjemstedet

Trebarnsfaren har brukt hjemstedet sitt som åsted for spennende og dramatiske hendelser i sine serier, og det er ikke tilfeldig.

– Romerike er flott. Dessuten blir det sånn at når du leter etter gode, passende steder, graver du i hodet etter steder du selv har vært på. For meg er det noe kjent, og ekte.

Barneregissøren er spent på kåringen, og tør ikke si hvem som kommer til å vinne.

– Vinner jeg, må vi selvfølgelig feire dette med familien hjemme. Men jeg synes at de andre kandidatene er minst like gode, så det blir spennende.

– Hvem ville du stemt på?

– Oj, det vet jeg ikke. Jeg synes egentlig alle kunne ha vunnet jeg, alle nominerte i år er verdige vinnere.

Les også leder, side 14. Kupong finner du på side 5 i del 1.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken