Bare én kan vinne

Artikkelen er over 7 år gammel

De har alle utmerket seg i året som har gått, men bare én kan bli «Årets romeriking». Hvem det blir bestemmer du!

DEL

Årets romeriking skal kåres  Det nærmer seg sommer og byfest i Lillestrøm, og også i år skal det gjøres ekstra stas på romerikinger som har utmerket seg i året som har gått.

Onsdag 12. juni er det klart for å kåre «årets romeriking» for 14. aret på rad, og vinneren får – i tillegg til heder og ære – et håndavtrykk i bronse på Lillestrøms etter hvert ganske omfattende «Walk of Fame».

Avstemningen er nå avsluttet!

Profilerer Romerike

Det er Romerikes Blad og Lillestrøm 2020 som deler ut prisen og som sammen har kommet fram til de fem kandidatene som kjemper om å bli «Årets romeriking» 2013. Det er imidlertid opp til publikum å bestemme hvem som går av med seieren, og de fem man kan stemme på er:

  1. LSK Kvinner
  2. Sidsel Ryen
  3. Egil Nyhus
  4. Marion Ravn
  5. Atle Knudsen

– Prisen heter jo «Årets romeriking», så det viktigste for juryen når vi velger kandidater er at de har gjort noe for Romerike og profilert distriktet på en god måte. I tillegg må alle kandidatene komme fra – eller ha bodd på – Romerike, sier juryformann, Aarstein Rebne fra Lillestrøm 2020.

Ytterkanter

Han mener alle årets kandidater har nettopp dette til felles, selv om flere av kandidatene er det han kaller for ytterkanter av kandidatporteføljen.

– LSK Kvinner er jo det fotballaget som har gjort det virkelig stort i år, og de er flinke til å være godt synlige i bybildet. Sidsel Ryen er godt kjent for sin virksomhet, og det er moro å ha med et så lokalt navn som henne. Egil Nyhus fikk jo en liten verdensmestertittel her, og de færreste har kunnet unngå å se skissene hans. Ved å ta med han, og regissør og manusforfatter Atle Knudsen, som kandidat synes jeg vi utvider utvalget av kandidater, noe som er veldig spennende og morsomt. Det begge to skaper og gjør er absolutt verdt oppmerksomhet. Til slutt har vi Marion Ravn som har gjort et skikkelig comeback i året som har gått, og som alltid er flink til å profilere hjemstedet Lørenskog, sier Rebne.

Hvem som vinner «Årets romeriking» 2013 blir avslørt under åpningen av byfesten onsdag, mens selve utdelingen finner sted lørdagen etter.

– Prisen har blitt ganske prestisjetung etter hvert, og den har en distriktsbyggende effekt i en region som ikke bindes sammen av så veldig mye annet enn Romerikes Blad og politiet. «Årets romeriking» bidrar til en identitet og en stedsbevissthet på Romerike, sier jurymedlem og samfunnsredaktør i Romerikes Blad, Lars M.J. Hansen.

Publikum kan stemme på sin favoritt fram til tirsdag 11. juni klokka 10.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken