Både beæret og overrasket

Romeriksrocker: Petter Baarli (49) har frontet det ikoniske bandet Backstreet Girls i drøyt 30 år. Nå er han en av de nominerte til «Årets Romeriking». Foto: Tom gustavsen

Romeriksrocker: Petter Baarli (49) har frontet det ikoniske bandet Backstreet Girls i drøyt 30 år. Nå er han en av de nominerte til «Årets Romeriking». Foto: Tom gustavsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lillestrøm: Det var en stor overraskelse. Jeg tar av meg hatten og bukker her jeg sitter i Madrid, sier Petter Baarli.

DEL

49 år unge Petter Baarli er i Madrid for å overvære konsert med AC/DC, og han blir oppriktig glad når Romerikes Blad formidler nyheten om at han er en av fem som er nominert til «Årets Romeriking».

– Jeg er bare en helt vanlig gitarist, og hvis folk legger merke til det jeg gjør og setter pris på det, så er det helt topp, sier Baarli.

Utholdende aktualitet

Det er summen av Petter Baarlis bedrifter som gjør at han er nominert til «Årets Romeriking»:

■ Hjertebarnet Backstreet Girls har rundet 30 år og litt, og Baarli har pisket bandet til nye høyder og økt popularitet de siste årene. Bandet spiller alle de store festivalene, og Backstreet Girls har jobbet ufortrødent videre i boogierockens tjeneste mens trender har kommet og gått siden oppstarten i 1984.

■ Petter Baarli er sentral som kapellmester i forestillingen «Verdiløse Menn», en musikal basert på Joachim «Jokke» Nielsens musikalske univers. Forestillingen har solgt 40.000 billetter, og den settes opp igjen på Nationaltheatret 16. juni. Den spilles til 24. august.

■ Petter Baarli er sentral i filmen «Backstreet Girls – tilbake til Muotathal», en dokumentar om Backstreet Girls.

– Filmen har en voldsom oppdrift, og vi er i samtaler med distributører i disse dager. Filmen har fått en fantastisk mottakelse, sier regissør Morten Kjølberg.

– Vi snakker også visninger internasjonalt?

– Ja, det er bare et tidsspørsmål, sier Kjølberg.

Soloalbum solgte godt

Petter Baarli har også gitt ut soloalbum, et album som kom helt opp på 19. plass på VG-lista Topp 40.

Men det stopper ikke med dette. I fjor debuterte Baarli nemlig som kunstmaler, og alle bildene ble solgt på åpningsdagen.

Ellers er Baarli på gang med nytt soloalbum, ny utstilling, nytt album med Backstreet Girls, og han skal markere 50-årsdagen sin til høsten.

– Forholdet ditt til Romerike i dag da, Petter?

– Jeg er født og oppvokst på Skedsmokorset, og jeg har fortsatt familie der oppe. Dessuten er mange av de gamle kameratene mine bosatt der fortsatt, sier Baarli, som også var en meget habil fotballspiller – med kretslagsopptredener – i ungdommen.

Åråsen er også et sted han har et forhold til. Han så mange fotballkamper der en av heltene hans – Tom Lund – herjet med motstanderne.

–Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli nominert til noe sånt som «Årets Romeriking», jeg er jo verken rik eller fra Roma, fleiper gitaristen og kunstneren.

– Planene framover?

– Vi holder konserter, selvsagt. Men det er også øvinger til «Verdiløse Menn» på Nationaltheatret, så det blir travle dager.

– Men få med at jeg setter virkelig pris på å bli nominert. Jeg tar av meg hatten for dette og synes det er helt suverent, avslutter Baarli på telefon fra Madrid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken