Ambisiøs håndballprofil kan bli «Årets romeriking»

GJENNOMBRUDD: Stine Bredal Oftedal fikk sitt definitive gjennombrudd på landslaget i fjor. Hun ble også kåret til årets spiller i Frankrike, der hun på bildet er i aksjon for sin klubb Issy Paris.foto: NTB-scanpix

GJENNOMBRUDD: Stine Bredal Oftedal fikk sitt definitive gjennombrudd på landslaget i fjor. Hun ble også kåret til årets spiller i Frankrike, der hun på bildet er i aksjon for sin klubb Issy Paris.foto: NTB-scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

NITTEDAL: Stine Bredal Oftedal hadde en kanonsesong på håndballbanen i fjor. Nå er hun nominert til prisen for årets romeriking.

DEL

24-åringen fra Nittedal er så mye i farta at det ikke har lyktes RB-sporten å få henne i tale. Men karrieren som for alvor tok av i 2014 er det ingen problemer med å finne fakta om.

Da Norge dro til EM i Ungarn i desember, og som vanlig var førjulsunderholdningen for det norske folk, var hun en av de sentrale spillerne på laget.

Opp- og nedturer

Det er en posisjon hun har ventet lenge på. Ambisjonene er skyhøye. Å debutere på landsslaget under EM i 2010 var en solid opptur. Det ble gull på hjemmebane. I 2011 var hun med å vinne VM.

Å bli vraket før finalerunden i Danmark to år seinere var en like stor nedtur som oppturen i 2010, selv om hun ble mester. Stine måtte se på mens Linn Jørum Sulland herjet i hennes fravær.

Å være en av to spillere som ble hjemme fra OL i 2012, da antall spillere ble redusert fra 16 til 14, var tungt å svelge.

Kaptein

Etter EM-triumfen for et halvt år siden ga Karoline Dyhre Breivang seg på landslaget. Inn som nye sjefer i delt kapteinsjobb kom Stine og bestevenninnen Nora Mørk.

– Det er en stor ære, sa ungjenta da Thorir Hergeirsson ga henne oppgaven.

Hyllestene har vært mange.

– Stine er vår nye Gro Hammerseng, sa Bækkelagets Frode Kyvåg.

– Stine vokser inn i oppgaven som playmaker, mente NRK-ekspert Øystein Havang.

Det ligger i kortene at håndballjentene vil bli bygd rundt henne, Nora Mørk og Veronica Kristiansen, som ble verdensmester for juniorer i 2010.

Stine Bredal Oftedal hadde ikke bare landslagssuksess i 2014. Hun ble også kåret til den beste spilleren i den franske ligaen, der hun ble nummer tre med Issy Paris.

Stine Bredal Oftedal har helt siden hun slo gjennom på landslaget vært en yndling som intervjuobjekt gjennom sin flotte framferd. Hun er en seriøs idrettsutøver som gjør alt for å nå toppen. Går det som hun har ambisjoner om, vil hun være med å vinne titler for Norge de neste 10 årene.

En ting slår aldri feil når håndballjentene spiller mesterskap før jul. På en fridag er Stine opptatt med eksamen for å gjennomføre økonomistudier.

Fakta:

  • Navn: Stine Bredal Oftedal.
  • Alder: 24 år.
  • Jobb: Håndballspiller for Norge og franske Issy Paris.
  • Karriere: EM-gull 2010, 2012 og 2014. VM-gull 2011. EM-gull junior 2009, VM-gull junior 2010. Kaptein for håndballjentene i år

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken