– Å få håndavtrykket på Torvet i Lillestrøm, er større enn å gå til topps i «Stjernekamp»

OVERRASKET: Sangeren Reidun Sæther synes det er gøy at hun er nominert til «Årets romeriking», og håper virkelig hun vinner. foto: LISBETH ANDRESEN

OVERRASKET: Sangeren Reidun Sæther synes det er gøy at hun er nominert til «Årets romeriking», og håper virkelig hun vinner. foto: LISBETH ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skedsmokorset: Reidun Sæther er en av dem som drømmer om å gå til topps i konkurransen om hvem som blir «Årets romeriking».

DEL

– Det er veldig overraskende og hyggelig å være nominert til «Årets romeriking». Dette ser jeg på som en stor seier, sier Reidun Sæther (34) fra Skedsmokorset.

Hun har deltatt i en rekke ulike forestillinger, vært med i Melodi Grand Prix, og i høst deltok hun i tv-serien «Stjernekamp» på NRK1. Overalt hvor hun er, legger hun ikke skjul på hva som er hennes hjemsted.

– Det er jo Skedsmo jeg kommer fra, og det er i Lillestrøm jeg fikk mine første store sceneroller. Mange artister som bor nærme hovedstaden, sier ofte at de er fra Oslo, men jeg sier alltid at jeg er fra Skedsmokorset, sier Sæther.

Håndavtrykk på Torvet

Kåringen av «Årets romeriking» er et samarbeid mellom Lillestrøm 2020 og Romerikes Blad. Dette har vært en tradisjon siden år 2000.

Sæther er nominert sammen med William Kristoffersen kjent fra Ole Ivars, Katrine Olsen Gillerdalen, Petter Baarli og Stine Bredal Oftedal.

Det er nå opp til Romerikes Blads lesere å bestemme hvem som bør bli kåret til «Årets romeriking», og offentliggjøringen skjer under årets byfest i Lillestrøm.

Når Romerikes Blad gjør Sæther klar over at hun har blitt nominert, kjenner hun ikke helt til hva dette går ut på.

– Vinneren får håndavtrykket sitt i bronse bak scenen på Torvet i Lillestrøm, forklarer journalisten.

– Åh, dette er kjempegøy! Dette har jeg alltid drømt om. Jeg har lurt på hvordan de tar disse avstøpningene i Hollywood, og om de bruker vaselin på hånden før avtrykket blir gjort, sier Sæther entusiastisk.

I «Stjernekamp» ble hun nummer to i konkurransen, slått av Nora Foss Al-Jabri.

– Det hadde vært gøy å vinne denne konkurransen. For meg ville det vært mye større enn å vinne «Stjernekamp», her får man jo et varig avtrykk, sier hun.

Synger på Byfesten

Selv om Sæther har mange spillejobber rundt omkring, vender hun stadig tilbake til Lillestrøm.

– Jeg hadde en konsert i egen regi i Lillestrøm kultursenter i januar, jeg skal opptre på Byfesten og så skal jeg sette opp en julekonsert i Lillestrøm kultursenter før jul, forteller hun.

Sæther sier at publikum i Lillestrøm alltid tar henne godt imot.

– Det er mange som kjenner meg i Lillestrøm, og Lillestrøm-publikummet gir meg den beste responsen jeg får på konsertene mine, sier Sæther.

Hun mener de andre kandidatene som er nominert til «Årets romeriking» er gode, og at det er vanskelig å si hvem som stikker av med prisen.

– Det blir spennende å se hvem folk stemmer på, men jeg håper virkelig de stemmer på meg. Dette vil jeg veldig gjerne vinne. Jeg tror pappa hadde blitt veldig stolt dersom jeg hadde fått håndavtrykket mitt i Lillestrøm. Han hadde trolig tatt turen hver søndag får å se på det, sier hun og smiler.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken