Tronen ledig for ny konge

OSS KONGER IMELLOM: Kong Harald hilser på årets skytterkonge Vebjørn Berg fra Blaker i Sørum under Beijing-OL, nå er Berg også favoritt til å bli Årets Idrettsutøver på Romerike. I midten kappgjenger Kjersti Tysse Plätzer. 
FOTO: SCANPIX

OSS KONGER IMELLOM: Kong Harald hilser på årets skytterkonge Vebjørn Berg fra Blaker i Sørum under Beijing-OL, nå er Berg også favoritt til å bli Årets Idrettsutøver på Romerike. I midten kappgjenger Kjersti Tysse Plätzer. FOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 12 år gammel

Skytterkongen Vebjørn Berg har med sitt jubelår siktet seg inn på den den gjeve førsteplassen i RB-sportens kåring av Årets Idrettsutøver.

DEL

Bergs meritter for 2008 tåler sammenligningen med det meste av prestasjoner som romeriksutøverne har utført i løpet av året. Nå tar RB-sporten med sine lesere på råd når vi skal kåre Årets Idrettsutøver.

Sterke meritter

Eller hva sies om følge liste fra Vebjørn Bergs hittil største år som skytter:

Celeber liste

Om Vebjørn Berg skulle stå igjen som årets beste idrettsutøver på Romerike dette året, melder han seg inn i en svært celeber klubb. Vårt distrikt har alltid hatt verdensenere i ulike idretter, selv om konkurransen har vært tynnere enn på gulldecenniet fra 1990-2000.

Den gang var konkurransen så stor at en olympisk gullmedaljevinner som Thomas Alsgaard aldri ble profet i eget land for RB-leserne.

I Alsgaards gode år, var det alltid noen andre der som var litt bedre, først Johann Olav Koss og Bjørn Dæhlie i årene rundt Lillehammer-OL og deretter Bente Martinsen, nå Skari.

Etter at Nittedal-løperen vant for andre og siste gang 2002, har Iditarod- og hundekjørerlegenden Robert Sørlie, orienteringsdronningen Hanne Staff samt Aksel Lund Svindal (tre på rad) vunnet prisen.

Kjeller-gutten hadde sikkert vært en kandidat i år også om ikke fallet i Beaver Creek for ett år siden hadde spolert sesongen.

Variert meny

RB-sporten har på ny bladd seg gjennom årets begivenheter med lokale utøvere i aksjon og plukket ut til sammen 17 kandidater i ulike idretter. Alle har gjort små eller store bragder i år, og er du ikke enig kan du også fremme din egen kandidat.

Avstemningen er åpen helt fram til mandag 22. desember, og her kan du som RB-leser ikke bare være med å påvirke utfallet av prisen, men også være med å vinne flotte premier. Lykke til og stem i vei!

Artikkeltags