Stem på årets idrettsuttøver!

Artikkelen er over 7 år gammel

Stem på årets idrettsuttøver! Hvem var Romerikes beste idrettsuttøver i 2013? Avstemningen avsluttes den 20. desember. De nominerte er:

DEL
Aksel Lund Svindal
Alpinesset fra Kjeller tok gull i utfor og bronse i super-G under vinterens VM i østerriske Schladming. 30-åringen vant fem verdenscuprenn forrige sesong og sto på seierspallen ni ganger. Lund Svindal ble nummer to i verdenscupen sammenlagt og vant både utfor- og super G-konkurransen sammenlagt.

Maiken Caspersen Falla
I sitt fjerde internasjonale mesterskap lykkes Fetsund-jenta endelig med å ta en individuell medalje. Bronsemedaljen på sprinten i Val di Fiemme var det definitive høydepunktet for langrennsløperen forrige sesong. I tillegg sto Gjerdrum-løperen på pallen i seks ganger, men fire av dem kom i 2012. Caspersen Falla ble nummer fire i sprintverdenscupen sammenlagt og tok NM-gull på sprint.

Heidi Weng
22-åringen fra Enebakk debuterte i et internasjonalt mesterskap som senior i Val di Fiemme. Der imponerte hun alle med stafett-gull, bronse på fellesstarten med skibytte, samt fjerde- og sjetteplass på de to andre individuelle øvelsene. Landslagsløperen ble også nummer seks i Tour de Ski og endte på femteplass i verdenscupen sammenlagt.

Espen Aarnes Hvammen
Skøytesprinteren fra Minnesund ble første nordmann gjennom tidene til klokke inn på 34-tallet etter en 500 meter. I det første løpet i sprint-VM gikk Eidsvold Turn-løperen inn til 35,04 og slettet Even Wettens rekord fra 2007. I det andre løpet påfølgende dag viste klokka 34,73 i Salt Lake City, som er tidenes raskeste skøyteløp av en nordmann. Tok sølv på 500 meter i NM enkeltdistanser.

Sindre Buraas
Hurdal-karen kom seg til VM-finalen på 5000 meter i august som eneste europeiske løper. Der ble løp han over målstreken på tiden 13.45,67 og ble nummer 13. Vidar-løperen kvalifiserte seg til mesterskapet i Moskva med et superløp i Belgia i juli. Der senket 24-åringen sin personlige rekord på distansen med 12 sekunder da han klokket inn på 13.15,91.

Vegard Breen
Syklisten fra Maura signerte i sommer proffkontrakt med det belgiske World Tour-laget Lotto-Belisol. Dermed fikk han lønn for sine stabile prestasjoner de siste årene. I 2013 vant han kontinentalrittet «Ronde de l’Oise» sammenlagt, og tok også poengtrøya. Han ble tredjemann i «Tour de Loir et Cher», og var bare 24 sekunder fra sammenlagtseieren og sin største bragd som syklist.

Emilie Haavi
Ble hentet fra Røa foran årets sesong og slo til umiddelbart. Den offensive spilleren scoret 12 ganger i Toppserien i sin første sesong hos LSK kvinner til tross for at hun var ute med skade i én måned. 21-åringen kom også på banen i sommerens EM-sluttspill hvor Norge tok sølv. For Haavi – som ble kåret til årets spiller ut i fra RB-børsen, ble det også sølv i serien.

Frode Kippe
Ble kåret til «Årets Kanarifugl» på den tradisjonsrike RB-børsen. Kippe hadde sin beste sesong på flere år, det på tross av utenomsportslige utfordringer i årsskiftet 2012/2013. Sønnen ble rammet av kreft, men ble friskmeldt på nyåret. Under NISOs årlige spillerkåring vant han den prestisjetunge MOT-prisen-gallaen for 2013. Den prisen ble han stemt fram til av Tippeliga-spillerne selv, etter å ha blitt nominert av Lillestrøm.

Ingrid Hjelmseth
Keeperen fra Skjetten er selvskreven på det norske kvinnelandslaget i fotball, og var en svært viktig bidragsyter da Norge vant sølv under sommerens EM-sluttspill i Sverige. Her hjemme tok Hjelmseth og hennes Stabæk tilbake tronen fra LSK kvinner, da de ble seriemestere i Toppserien. På Ullevaal stadion i november ble det også cupgull da Hjelmseth holdt nullen i 1-0-seieren mot Avaldsnes.

Ronny Mangerud
Vannjetføreren fra Rælingen avsluttet karrieren med å vinne to VM-gull i «Pro-AM Ski Lite»-klassen, som er den høyeste klassen for standardmaskiner. 32-åringen har i løpet av karrieren blitt seksten ganger norgesmester, åtte ganger nordisk mester, og har vunnet kongepokalen fem ganger. Vant EM i 2011 og VM i 2011 og 2013. Han har også blitt kåret til årets motorsportutøver flere ganger. På årets motorsportgalla fikk Mangerud prisen som «årets båtsportutøver» og «årets forbilde».


Ønsker du å foreslå en annen kandidat?:


Min begrunnelse er:


Navn:

Mobil:

E-post: (påkrevd)


Artikkeltags