Kan noen tukte Aksel?

FAVORITTEN: OL-gullet i super-G gjør Aksel Lund Svindal til storfavoritt i Romerikes Blads kåring av Årets Idrettsutøver.

FAVORITTEN: OL-gullet i super-G gjør Aksel Lund Svindal til storfavoritt i Romerikes Blads kåring av Årets Idrettsutøver.

Artikkelen er over 10 år gammel

Ingen klarte å stoppe Aksel Lund Svindal under super-G-rennet i OL. Det må virkelige mobiliseringer til for å hindre 27-åringen i å bli Årets idrettsutøver på Romerike.

DEL

Kjeller-karens fantastiske februardager i Vancouver setter han i førersetet til hans femte tittel som Årets idrettsutøver på Romerike.

27-åringen vil i så fall tangere Bjørn Dæhlie som den mest populære siden kåringen ble innført i 1986.

Langrennskongen trengte imidlertid sju år på å hanke inn titlene, fra han vant for første gang i 1992, til han tok fire strake i årene 1996–1999.

Lund Svindal har gått til topps fire ganger på de fem siste årene. Kun Vebjørn Berg har brøt seiersrekken da han ble Romerikes første skytterkonge i 2008.

STEM PÅ SMS: Send kodeord RBSTEM og din kandidat til 2005 (5 kr)

Tre ganger på pallen

Romerikes største idrettsstjerne startet Vancouver-lekene med sølv i utfor, kun sju hundredeler bak sveitseren Didier Defago.

Men Nero-alpinisten skulle få dagen han trolig vil huske resten av livet, 19. februar 2010.

Fra startnummer 19 fant han enda bedre linjer enn Bode Miller og feide i mål 28 hundredeler raskere enn amerikaneren.

Etter den obligatoriske neglebitingen i målområdet var ny romerikshistorie skrevet.

At han to dager senere kronet de fantastiske vinterlekene med bronse i storslalåm vitner ikke bare om et enormt talent: Ikke minst beskriver det en idrettsutøver med en unik evne til å nullstille seg.

Lund Svindal kunne fått med seg en medalje til, men hektet i kombinasjonsslalåmen.

Med helt inn

Også i tiden etter OL leverte Lund Svindal varene. To av årets foreløpig fire pallplasseringer i verdenscupen kom like etter OL.

Det holdt til en fjerdeplass i sammendraget.

Lund Svindal er imidlertid langt fra alene om å ha tatt med gull og heder tilbake til Romerike.

Vilt, ungt og erfarent

Skal man se på enkeltprestasjoner rager Henrik Oftedals seier i Norseman – verdens tøffeste triatlon – høyt.

34-åringen fra Rælingen satte også to verdensrekorder i løpet av 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden, 18 mil på sykkelen over Hardangervidda, før mora ble avsluttet med helmaraton opp til Gaustatoppen.

«Moroa» tok snaut 11 timer.

Det er også gledelig å se at etterveksten bærer bud om flere kommende stjerner i RB-sportens spalter.

Alpinist Simen Ramberg Christensen og langrennsløper Heidi Weng kan være to av dem. Begge ble juniorverdensmestere i vinter.

Verdensmester ble også freestyledanseren Øyvind Gulli. Han får stå som representant for en sport hvor store deler av verdenseliten er fra Romerike.

Unge og lovende kan man knapt kalle karer som ishockeyspilleren Tommy Jakobsen (39) og turneren Espen Jansen (41). r. Likevel er de fortsatt dominerende i Norge – i idretter som holder skyhøyt nivå internasjonalt.

Årets LSK-spiller på RB-børsen, Nosa Igiebor, er også en klar kandidat.

Og skulle du ha en helt annen favoritt enn våre kandidater, har du også i år muligheten til å stemme fram din egen kandidat.

Valget er ditt!

STEM PÅ SMS: Send kodeord RBSTEM og din kandidat til 2005 (5 kr)

Artikkeltags